KONAČNO ĆE BITI REŠENA MISTERIJA LJILJANINE SMRTI: Zakazana ekshumacija tela! Pronađena mrtva obmotana kesama, sa torbom na glavi
Foto: Facebook

KONAČNO ĆE BITI REŠENA MISTERIJA LJILJANINE SMRTI: Zakazana ekshumacija tela! Pronađena mrtva obmotana kesama, sa torbom na glavi

Planeta -

Telo Lijljane Resinović, koja je nestala iz svog doma u Trstu 14. decembra 2021. godine, a posle više od godinu dana pronađena mrtva, biće ekshumirano u sredu 14. februara, a za naredni dan je zakazana obdukcija.

Italijanski portal Fanpage otkrio je datum ekshumacije, pozivajući se na dobro obavešteni izvor iz Ljiljanine porodice.

Obdukciju će nadgledati advokat Antonio Coza i doktor Mauro Baci, bivši direktor sudske medicine u Peruđi.

Ljiljanino beživotno telo pronađeno je 5. decembra 2023. godine u parku San Đovani u Trstu, a porodica je odmah zatražila detaljnije utvrđivanje okolnosti pod kojima je umrla.

Žena je u januaru pronađena umotana u dve biorazgradive kese, koje su joj bile vezane oko vrata labavim kanapom, a glava joj je bila u torbi.

"Praktično služim doživotnu kaznu zatvora", rekao je Sergej Resinović, Ljiljanin brat, koji je očajan jer ne može da objasni okolnosti pod kojim je umrla njegova sestra.

Ljiljana Resinović
foto: Facebook

Mislili da se ubila

Prve informacije koje je porodica dobila nakon što je njeno telo pronađeno jeste da je reč o samoubistvu. Tada je to potvrdio i tužilac Antonio de Nikola koji je u svom izveštaju napisao da je umrla od sporog gušenja kada je sebi oko vrata vezala torbu.

Međutim, istražni sudija je odbio zahtev za obustavu postupka koji je uputio tužilac i zahtevao dalju istragu.

Osumnjičen bio muž

"I dalje sam siguran da to nije bilo samoubistvo. Ljiljana je imala modrice na licu, ali je prema rečima istražitelja udarila licem o drveće u šumi. Ne znam šta da mislim", rekao je brat Sergej.

Osumnjičeni za Ljiljanin nestanak i ubistvo, po rečima brata Sergeja, je Sebastijan Visintino, njen muž. On to nije eksplicitno naveo, ali ga se dotakao u jednoj izjavi.

Ljiljana Resinović
foto: Facebook

"Recite mi, gde je muž, koji traži istinu i hoće da zna šta se desilo sa Ljiljanom. On ide u saunu, kupa se u vodi temperature od 6 stepeni...", rekao je Sergej.

Kako je istakao, kada je pozvao njenog muža Sebastijana da je potraže, da vide gde je nestala, naišao je na zid pod izgovorom da "treba da sačekamo".

"Ne znam da li je on odgovoran, ali sigurno zna šta se desilo. Nakon njenog nestanka pozvao me je da se vidimo i rekao da ne može bez nje i njene penzije", dodao je brat.

Kako Fanpage navodi, Sebastijan Visintin nikada nije bio pod istragom i osumnjičen za ubistvo Ljiljane.

Sergej je napomenuo da je ubeđen da Ljiljana nikada ne bi ovako izvršila samoubistvo, već, da je to htela, obavila bi to kod kuće, popila bi pilule i umrla.

Ljiljanino telo biće ekshumirano, a nakon obavljenje obdukcije porodica će konačno saznati pravu istinu...

(Kurir.rs/Telegraf)

Preneo: R.J.

Bonus video:

00:36

Zgrada u kojoj je pronađeno telo devojke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track