"ČEKA NAS EPOHALNI DOGAĐAJ": Taker Karlson navodno uočen u Moskvi, Rusi se nadaju dugoočekivanom interjuu sa PUTINOM (VIDEO)
Foto: AP Lynne Sladky, AP Sergei Guneyev

INTRIGANTNO

"ČEKA NAS EPOHALNI DOGAĐAJ": Taker Karlson navodno uočen u Moskvi, Rusi se nadaju dugoočekivanom interjuu sa PUTINOM (VIDEO)

Planeta -

Konzervativni polemičar Taker Karlson, ili neko ko liči na njega, primećen je u Moskvi, na veliku radost prokremljanske zajednice.

U nedelju je Telegram kanal koji se smatra bliskim ruskim organima za sprovođenje zakona izvestio da je Karlson doleteo u Moskvu iz Istanbula tri dana ranije.

Post , koji je objavio Mash, uključuje dve fotografije, na kojima se navodno vidi Karlson na aerodromu i još jedna u moskovskom Boljšoj teatru, gde je navodno prisustvovao baletskoj predstavi u nedelju.

To je navodno prvi put da je Karlson posetio Rusiju.

Tucker Carlson, Taker Karlson
foto: Jason Koerner / AFP / Profimedia

Iako nije bilo zvanične potvrde, prokremljovski stručnjaci i vojni blogeri uživali su u toj vesti kao znaku da će bivši voditelj Foks njuza intervjuisati ruskog predsednika Vladimira Putina.

„Bez preterivanja, sa sigurnošću se može reći da nas čeka epohalni događaj“, napisao je Telegram kanal Bezgranični analitik .

Dodaje se da će, ako do toga dođe, to biti prvi Putinov intervju sa jednim zapadnim novinarom od kada je pre skoro dve godine pokrenuta njegova „specijalna vojna operacija“ protiv Ukrajine.

„I budite uvereni da će Putina ovog puta čuti mnogi na Zapadu“, navodi se u postu, koji naširoko dele prokremljovski blogeri.

Drugi kanal državne novinske agencije RIA pisao je da je Putin u prethodnim intervjuima sa američkim novinarima morao da se brani od raznih „optužbi“.

„Možda će imati više sreće sa Takerom Karlsonom", smatra se da je TV voditelj, koji otvoreno simpatiše Rusiju, došao ovde u nadi da će razgovarati sa Putinom“, navodi se u postu.

U septembru je Karlson rekao za Die Veltvoč: „pokušao sam da intervjuišem Vladimira Putina, ali me je američka vlada zaustavila“.

„Pa, nije vam dozvoljeno da čujete Putinov glas, zašto", požalio se Karlson.

Vladmir Putin
foto: EPA / Alexei Nikolsky / Sputnik / Kremlin Pool

Ubrzo nakon toga, Putinov portparol Dmitrij Peskov rekao je da Kremlj, iako svakodnevno dobija „desetine“ takvih zahteva od zapadnih medija, ne smatra intervju korisnim jer je „(zapadno) društvo zapanjeno rusofobičnom propagandom“.

Ali Peskov nije odbacio mogućnost intervjua sa zapadnim novinarom u budućnosti, rekavši: „Da li će Karlson biti među potencijalnim kandidatima ili ne, moraćemo da sačekamo i vidimo."

Bivši voditelj u udarnom terminu na Foks Njuz-u, Karlsona je mreža izbacila prošlog aprila zbog skandala o kleveti.

U decembru je pokrenuo sopstveni servis za striming. Pre toga, Karlson je na društvenoj mreži Iks objavio intervjue sa Argentincem Havijerom Mileijem i Mađarom Viktorom Orbanom .

Donald Tramp je otvoreno rekao da bi Karlsona smatrao potencijalnim kandidatom.

(Kurir.rs/ Politico.eu/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track