DRAMA USRED NOĆI: Brod "Oušen vajking" spasao 110 migranata kod obala Libije
Foto: Printscreen/Youtube

DRAMA USRED NOĆI: Brod "Oušen vajking" spasao 110 migranata kod obala Libije

Planeta -

Brod "Oušen vajking" kojeg koristi nevladina organizacija SOS Mediterane, spasao je u noći između ponedeljka i utorka 110 osoba, uključujući više od 30 maloletnika bez pratnje koji su bili u prenatrpanom gumenom čamcu kod obale Libije, saopštila je ta nevladina organzacija.

Migranti većinom iz Etiopije i Eritreje su preko broja Alarm foun (Alarm Phone +334 86 51 71 61) kojeg koriste da prijave probleme prilikom prelaska Sredozemnog mora obavestili posadu "Oušen vajkinga" koja je uspela da u mraku nađe čamac sa 110 prestršenih ljudi.

Među spasenima je 11 žena od kojih dve rudne, jedna jednogodišnja beba i više od 30 maloletnika bez pratnje, navela je ta nevladina organizacija čije sedište je u Marseju.

SOS Mediterane je od 2016. godine ukupno spasao više od 39.000 ljudi u Sredozemnom moru, uglavnom u njegovom centralnom delu što je najopasnija migrantska ruta na svetu. U 2023. godini 3.041 migrant je prijavljen kao nestao tokom pokušaja prelaska tog mora na putu za Evropu, prema Međunarodnoj organizaciji za migracije, a od januara ove godine se 110 migranata vodi kao nestalo.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track