BORELJ SPROVEDEN U SKLONIŠTE: Visoki predstavnik na neuobičajen način dočekao jutro, EVO I ZAŠTO
Foto: Kosovo Online

BORELJ SPROVEDEN U SKLONIŠTE: Visoki predstavnik na neuobičajen način dočekao jutro, EVO I ZAŠTO

Planeta -

Visoki predstavnik Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj, koji boravi u poseti Kijevu, objavio je danas na mreži "Iks" da je počeo svoj dan u skloništu usred vazdušnih alarma, zbog ruskog raketnog napada u kojem su ranjeni ljudi i oštećene zgrade u nekoliko delova Ukrajine.

To je svakodnevna realnost hrabrog ukrajinskog naroda, otkako je Rusija pokrenula svoju nezakonitu agresiju, naveo je Borelj.

Borelj je istakao da Ukrajina, u trenutku dok se bori protiv ruskog agresora, ponovo i izgrađuje svoju zemlju, a Evropa joj pomaže na tom teškom zadatku.

Prema njegovim rečima, Ukrajini su predati sistemi za uklanjanje mina, koji će opasan zadata deminera učiniti sigurnijim i efikasnijim.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko objavio je na mreži Telegram da je pogođena visoka zgrada i da je najmanje devet osoba povređeno u dva različita okruga glavnog grada Ukrajine.

Napadi su prekinuli snabdevanja strujom u nekim delovima Kijeva.

U južnom gradu Nikolajevu u ruskim napadima povređena je najmanje jedna osoba, oštećeno 20 stambenih zgrada, gasne i vodovodne mreže, potvrdio je gradonačelnik Oleksandr Senkevič, prenosi Glas Amerike.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track