MISTERIJA SMRTI MANEKENKE IVANE: Tajkun i žena pozvali je na druženje, pa nađena GOLA! Svi mislili nesreća, a onda PREOKRET
Foto: Instagram/Ivana Smit

UŽAS

MISTERIJA SMRTI MANEKENKE IVANE: Tajkun i žena pozvali je na druženje, pa nađena GOLA! Svi mislili nesreća, a onda PREOKRET

Planeta -

Holandska manekenka koja je pala sa balkona u Maleziji 2017. i umrla nakon trojke sa milionerom i njegovom ženom možda je ubijena, piše Dejli mejl.

Malezijske vlasti najavile su da će se istraga o smrti Ivane Smit nastaviti ove godine, skoro sedam godina nakon što je pronađena mrtva u Kuala Lumpuru.

Slučaj je prvobitno proglašen nesrećom

Prvobitno se verovalo da je 18-godišnja devojka slučajno pala sa 20. sprata zgrade u Maleziji, sa balkona sobe američkog milionera Aleksandra Amada Džonsona (45) i njegove supruge, manekenke Lune (32).

Istraga je prvobitno zaključila da je smrt u decembru 2017. "nesreća". Ali dve godine kasnije pokrenuta je istraga zbog sumnje na nasilnu smrt, koja se posle niza godina konačno pretvorila u sudsko ročište koje će početi u oktobru ove godine.

Ivana Smit
foto: Printscreen/ Facebook

Te večeri kada je umrla manekenka Ivana otišla je u stan jednog bogatog američkog para. Aleksandar, koji je zaradio milione u kriptovalutama, i njegova supruga Luna rekli su policiji da su te noći imali grupni se** sa nesrećnom devojkom.

"Ivana nam je bila drugarica i oboje smo imali seksualne odnose sa njom", rekla je Luna i dodala da im se Ivana dobrovoljno pridružila u stanu.

Američki par rekao je policiji da su spavali kada je devojka pala sa balkona. Rekli su da misle da je izašla iz stana. U njihovoj krvi nisu pronađeni tragovi droge, ali je u njihovom stanu pronađena odeća holandske manekenke, što opovrgava priču da su mislili da je izašla iz stana.

Sada se sumnja da je ubijena

Nezavisni istražitelji i porodica sumnjaju da je ona ubijena i ukazuju na brojne propuste u istrazi malezijske policije, na primer, da hotelska soba nakon incidenta nije zapečaćena i da je par bez problema napustio zemlju.

Nakon obdukcije, holandski patolog Fran de Groot je za holandske medije zaključio da neke od povreda ne odgovaraju povredama zadobijenim pri padu sa velike visine.

Osim toga, na balkonu gde je pronađena nije bilo mnogo krvi. Na osnovu ovoga je zaključio da postoji mogućnost da je bila mrtva i pre samog pada.

Ivana Smit
foto: Printscreen/Instagram

"Nešto se desilo pre nego što je pala sa balkona. Možda se okliznula, možda ju je neko udario po glavi. Takve modrice su moguće samo ako je osoba još živa", naglasio je on.

Komšije su svedočile da su se te večeri iz stana čule svađe. Porodica je podnela građansku tužbu protiv malezijske policije. Prvo ročište zakazano je za oktobar ove godine. U decembru 2023. apelovali su na malezijskog premijera da se lično uključi u slučaj.

(Kurir.rs/ Mondo.rs/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track