LJILJANINO TELO PRONAĐENO SPAKOVANO U KESI, SA TORBOM NA GLAVI Misterija traje: Snimljena pre nestanka ZAŠTO JE MUŽ BLOKIRAO BROJ?
Foto: Facebook

LJILJANINO TELO PRONAĐENO SPAKOVANO U KESI, SA TORBOM NA GLAVI Misterija traje: Snimljena pre nestanka ZAŠTO JE MUŽ BLOKIRAO BROJ?

Planeta -

Nekoliko dana nakon što je objavljen datum ekshumacije Ljiljane Resinović (63) iz Trsta čije je telo pronađeno 5. januara 2022. godine nedaleko od njene kuće spakovano u kese za đubre, sa torbom na glavi, istraga je nastavljena i pojavili su se elementi koji se ne uklapaju.

Prilikom rekonstrukcije dana u kojem je Ljiljana nestala došlo se do sumnje u dva elementa. Jedan se tiče slika sa nadzornih kamera koje su 14. decembra 2021. godine snimile Ljiljanu kako baca kese u kantu za đubre pre neko što je krenula putem Via San Cilino i nestala.

Ista kamera je snimila Ljiljaninu komšinicu, Gabrijelu, kako je otišla brzim hodom nekoliko minuta kasnije u istom pravcu ali se nisu srele.

"Imala sam aplikaciju na telefonu koja prati sportsku aktivnost. Izašla sam iz kuće u 08:41 časova, bila je ispred mene dva minuta, takoreći sam je prestigla, ali je nisam videla, gde je mogla da ode?", rekla je Gabrijela.

Posle manje od 10 minuta, u 08:50 časova, kamere su navodno zabeležile Ljiljanu u autobusu, ali njen brat Serđo tvrdi da to nije bila ona.

U izveštaju Tužilaštvo kaže da vreme na policjskim kamerama nije tačno i da je u pitanju vreme koje ide 5 minuta unapred.

"Tražili smo od istražnog sudije da verifikuje snimak, a kada smo videli slike Ljiljane dok baca đubre bilo je 08:43 časova, a autobus dolazi po nju u 8:50 časova. Ali od kanti za smeće do trga treba par minuta tako da mislimo da policijske kamere nemaju tačno vreme", objasnili su.

Ljiljana Resinović
foto: Facebook

Drugi element nelogičnosti jeste muž Sebastijan Visintin koji je nakon Ljiljaninog nestanka kontaktirao sa njenim dobrim prijateljom, što je na kraju probudilo sumnju da nešto pokušavaju da sakriju.

On je na sudu izjavio da nikada ne bi prijavio ženin nestanak da ga komšinica na to nije nagovorila.

"Bio sam zabrinut što je Gabrijela toliko insistirala da prijavim Ljiljanin nestanak, inače, teško da bih to učinio", rekao je Sebastijan tužiocu Antoniju De Nikolu iz Trsta.

Muž je priznao da jeste bilo čudno to što se Ljiljana nije pojavila uveče kući i nije imala mobilni telefon jer to nije praksa.

U njihovoj kući pronađena su dva telefona, ali jedan nije mogao da se proveri jer je blokiran. Naime, Sebastijan je nedugo nakon što je Ljiljana nestala, zvao njenog prijatelja Sterpina, nakon čega je broj telefona blokirao i samim tim onemogućio da ga dalje provere.

"Muž je bio na telefonu sa Sterpinom 11 sekundi u 14:56 časova nakon čega je blokirao broj. Istražiteljima je rekao da je mobilne telefone otkrio u kući kasnije", rekao je advokat Nikodemo Đentile, advokat njenog brata.

Podsetimo, telo Liljane Resinovič, koja je nestala iz svog doma u Trstu 14. decembra 2021. godine, a posle više od godinu dana pronađena mrtva, biće ekshumirano u sredu 14. februara, a za naredni dan je zakazana obdukcija.

Kurir.rs/Telegraf

Preneo: R.J.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track