S PUTINOM VIŠE NE DELI NI PREZIME Ovo je Ljudmilin novi, 20 godina mlađi muž! Žive u Bijaricu na francuskoj rivijeri, evo ko je on
Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Ko je Artur Sergejevič Očeretni i čime se bavi

S PUTINOM VIŠE NE DELI NI PREZIME Ovo je Ljudmilin novi, 20 godina mlađi muž! Žive u Bijaricu na francuskoj rivijeri, evo ko je on

Planeta -

Nekad je živela u Sankt Peterburgu i Moskvi a sad živi u Bijaricu, mondenskom letovalištu na francuskoj rivijeri!

S ruskim predsednikom Vladimirom Putinom bila je u braku 30 godina u kojem su dobili dve ćerke, a onda se sve promenilo. Sve manje je fotografisana uz njega, retko se pojavljivala u javnosti dok u ruskim medijima nije procurilo da Ljudmila i Vladimir Vladimirovič više ne žive zajedno.

Kao grom iz vedra neba godinama kasnije stigla je vest da se Ljudmila preudala i to za 20 godina mlađeg, a svetski mediji imali su samo jedan zadatak da utvrde ko je novi muž Putinove bivše.

Ko je novi muž?

Artur Sergejevič Očeretni rođen je 29. marta 1978. i u njegovoj biografiji na internetu može se pročitati da je preduzetnik. Na čelu je Centra za razvoj međuljudske komunikacije a drži i izdavačku kuću. Godine 2015, oženio se Ljudmilom Putinom, bivšom ženom ruskog predsednika.

Dve godine kasnije novopečeni bračni par seli se na francusku rivijeru, u Bijaric. Dok je živeo u Rusiji, Artur je imao firmu koja je organizovala prestižne događaje za vladajuću stranku Jedinstvenu Rusiju, Gasprom i druge velike kompanije i važne institucije. Upravo je tako i upoznao predstavnike ruske elite među kojima je bila i prva dama Rusije Ljudmila.

Da se ruski predsednik razveo, obnarodovano je 2014. u Kremlju tokom pauze baletske predstave.

Od tog trenutka i razvoda, Ljudmila je živela u ilegali, čak je i njen brak sa Arturom držan u strogoj tajnosti! Ko je tih godina pratio sport, poznato mu je da je Očeretni učestvovao u Ajronmen triatlonu a među njegovim fotografijama dominiraju one na biciklu.

Sve se, međutim, saznalo kad su novinari prokljuvili da je Ljudima promenila prezime i da više nije Putinova nego Očeretnaja. U medijima se potom pojavila priča i o njihovom stanu i luksuzu u kojem žive kada je stavljen na prodaju, navodno u strahu od proširenja sankcija protiv nje i njenih ćerki, kao što su to uradile britanske vlasti u Londonu.

Kako se rodila ljubav između KGB špijuna i stjuardese

Podsetimo, Ljudmila i Vladimir venčali su 1983. kad je on bio obaveštajac KGB nižeg ranga u tadašnjem Lenjingradu a sadašnjem Sankt Peterburgu. Ljudmila je tada radila kao stjuardesa Aeroflota. Pratila ga je u Istočni Berlin gde je službovao kao obaveštajac da bi se posle pada Berlinskog zida sa dve ćerkice vratili u Rusiju. Trudila se da ne bude u centru pažnje pored muža, tadašnjeg premijera, i s vremena na vreme mogla je biti viđena na nekim državnim večerama i banketima u čast poseta drugih državnika.

Ljudmila Putin, Vladimir Putin
foto: MICHAEL URBAN / AFP / Profimedia

- Teško je to zamisliti, ali u to vreme, oboje su delovali kao provncijalci, prilično nesigurno, izjavila je jednom prilikom Nina Hruščova, profesorka međunarodnih odnosa u Njujorku i praunuka nekadašnjeg sovjetskog lidera Nikite Hruščova, piše Politiko.

1 / 6 Foto: PhotoXpress / Zuma Press / Profimedia

- Sećam se njenog oblačenja … malo je bilo čudno... iako se trudila da uposli najbolje ruske dizajnere - seća se ona.

Ko je Ljudmila

Ljudmila se rodila na Badnji dan, 6. januara 1958, a po obrazovanju je lingvista. Diplomirala je na katedri za španski jezik. Putina je upoznala na muzičkom koncertu. Više godina je učila i nemački ali već kao udata žena i majka dve ćerke.

Mladi Putin...

Kurir.rs/SĐP/Politico/Wikipedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track