OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Papa Franja postavio NEOBIČNO PITANJE argentinskom predsedniku, a Milej je OVAKO REAGOVAO (FOTO)
Foto: EPA Vatican Media Handout

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Papa Franja postavio NEOBIČNO PITANJE argentinskom predsedniku, a Milej je OVAKO REAGOVAO (FOTO)

Planeta -

Papa Franja se našalio sa argentinskim predsednikom Havijerom Milejiem kada su se prvi put sreli, prenose strani mediji.

Povodom kanonizacije prve argentinske svetice, mame Antule, u Vatikan je stigao argentinski predsednik Havijer Milej. Tokom kratkog susreta sa papom Franjom, lideri zemalja su mogli malo da komuniciraju. Papa nije propustio priliku da se našali na račun argentinskog predsednika.

"Jeste li ošišali kosu" upitao je papa Mileja smešeći se. Onda su se zagrlili.

Havijer Milei, Papa Franja
foto: EPA Vatican Media Handout

Argentinski predsednik je poznat po svojoj ekscentričnoj frizuri, koja mu je donela nadimak peluca (perika).

Istovremeno, poznato je da je tokom predsedničke kampanje Milej više puta kritikovao papu Franju, koji je takođe Argentinac i veoma je poštovan u zemlji. Aktuelni šef države nazvao je Franju "predstavnikom svega što je najštetnije na Zemlji" i imbecilom, a jedan od Milejevih savetnika je čak predložio raskid odnosa sa Vatikanom. Kao predsednik zemlje, Milej je promenio svoju retoriku prema papi u pozitivnu.

(Kurir.rs/Moskva 24/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track