NA POMOLU NOVI RAT? Izvršeni vojni udari na granici sa Jermenijom: Teritorija POTPUNO UNIŠTENA
Foto: Erik Romanenko / TASS / Profimedia

SUKOBI SE NASTAVLJAJU

NA POMOLU NOVI RAT? Izvršeni vojni udari na granici sa Jermenijom: Teritorija POTPUNO UNIŠTENA

Planeta -

Državna granična služba (DGS) Azerbejdžana izvela je vojnu operaciju na granici sa Jermenijom, objavila je ova agencija na svom sajtu, prenosi RIA.

"Jedinice Državne granične službe Azerbejdžana, kao odgovor na jučerašnju provokaciju Oružanih snaga Jermenije, izvele su 13. februara operaciju odmazde. Kao rezultat operacije, borbeni punkt Oružanih snaga Jermenije u blizini naselja sela Nerkin Hand je potpuno uništeno, odakle su juče oružane snage Jermenije pucale na položaje trupa Državne granične službe Azerbejdžana, zbog čega je ranjen azerbejdžanski vojnik", pojasnila je Državna granična služba.

Kako je saopštilo jermensko Ministarstvo odbrane, od 8.30 po moskovskom vremenu, Baku je prekinuo vatru u pravcu jermenskih položaja koji se nalaze u regionu Nerkin Hand u regionu Sjunik.

Odeljenje je takođe dodalo da će obavestiti javnost o gubicima i zdravstvenom stanju ranjenih na jermenskoj strani.

Baku je u ponedeljak optužio Jerevan za granatiranje položaja u pravcu Zangelana. Ministarstvo odbrane Jermenije je u utorak ujutro saopštilo da su, prema preliminarnim podacima, dve osobe poginule i ranjene tokom granatiranja Oružanih snaga Azerbejdžana sa jermenske strane. Poslednjih meseci na granici između dve zemlje nije bilo kršenja primirja. Strane su radile na konačnom nacrtu mirovnog ugovora.

(Kurir.rs/RIA/Preneo: A.N.)

Bonus video:

06:41

RUSIJA I AZERBEJDŽAN IMAJU SLIČNE INTERESE NA KAVKAZU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track