SILVIJU SU DEČACI UBILI ZBOG OCENA, A ONDA SU LAŽIRALI OTMICU: Isplivali detalji tragedije koja je potresla Španiju
Foto: Foto: Printscreen

SILVIJU SU DEČACI UBILI ZBOG OCENA, A ONDA SU LAŽIRALI OTMICU: Isplivali detalji tragedije koja je potresla Španiju

Planeta -

Svađa oko đačke knjižice mogla je da bude okidač za ubistvo Silvije Lopez Gajubas od strane njena dva usvojena sina u Kantabriji u Španiji. To sumnja Civilna garda koja istražuje slučaj.

Silvija je sa sinovima navodno počela oko toga da se svađa pre nekoliko dana, ali je prošle srede ponovo bila pokrenuta tema oko ocena.

Ovo je moglo dovesti do toga da je dečak J. (15) najstariji od usvojene dece Silvije Lopez ubo majku oštrim predmetom u vrat, što je na kraju izazvalo njenu smrt.

E. (13), mlađi brat, takođe ruskog porekla, navodno mu je pomogao da pomeri njeno telo i stavi ga u gepek porodičnog automobila, parkiranog u garaži. Začepili su joj usta i stavili kesu na glavu.

Prema izvorima iz istrage, nakon izvršenja krivičnog dela, maloletnici su pozvali svoju baku i rekli joj da neko pokušava da ih otme.

Tada su agenti Civilne garde otišli na lice mesta, gde su oko 21 sat otkrili telo majke.

Maloletnici su pronađeni nekoliko sati kasnije kako se kriju u liticama parka Kotolino. Bilo je dva sata ujutro i na kraju su priznali navodno ubistvo.

Navodno je dečak J, najstariji od dece, okončao život Silvije Lopez.

To je potvrdio i gradonačelnica Kastra Urdijalesa Suzana Heranc.

"Stariji brat, star 16 godina, je navodni autor događaja. Užasnuti smo ovom tragičnom, neprijatnom i apsolutno tužnom vesti. Za žaljenje je što se ovako nešto dešava", rekla je ona.

Šef Istražnog suda u Santanderu, koji je dežurao ovog četvrtka, pristao je na šestomesečno zatvaranje najstarijeg sina Silvije Lopez, na zahtev Tužilaštva za maloletnike Kantabrije.

(Kurir.rs/Telegraf/Preneo: A.N.)

Bonus video:

00:09

Ubistvo u Brazilu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track