SARA (8) OTETA DOK SE IGRALA SA BRAĆOM Telo je nađeno je posle 17 dana, a sada je njen silovatelj i ubica u zatvoru DOŽIVEO HOROR
Foto: PA / PA Images / Profimedia

SARA (8) OTETA DOK SE IGRALA SA BRAĆOM Telo je nađeno je posle 17 dana, a sada je njen silovatelj i ubica u zatvoru DOŽIVEO HOROR

Planeta -

Ubicu i pedofila Roja Vitinga (65) izboli su u zatvoru gde od 2002. godine izdržava doživotnu kaznu zbog otmice i ubistva osmogodišnje Sare Pejn. Zatvorski čuvari odveli su ga na lečenje, a kako pišu britanski mediji, njegove povrede nisu opasne po život.

"Vitinga mrze u zatvoru. Izboden je i ostavljen u lokvi krvi. Pokušali su da ga ubiju", rekao je izvor Mirora.

U zatvoru 'Monster Mansion' se nalazi 600 najopasnijih britanskih zatvorenika, a on je i ranije bio meta napada.

Podsetimo, u julu 2000. godine Sara se u polju kukuruza igrala sa svojom braćom i mlađom sestrom. Nestala je dok je bila s njima. Stariji brat Luke rekao je za "Daily Mail" da ga i dan danas progone zadnje reči koje je tad rekao svojoj osmogodišnjoj sestri. Tad je imao samo 11 godina i na živce mu je išlo što ga je Sara stalno nagovarala da odu kući dok su se igrali.

- Odj*** i idi kući - rekao je joj je. To su bile njegove poslednje reči upućene sestri. Tek nekoliko trenutaka kasnije, malenu Saru oteo je Roj Viting.

Viting je 1995. godine oteo devetogodišnju devojčicu i podvrgnuo je užasnom seksualnom napadu. Uhapšen je i dobio četiri godine zatvora zbog otmice i napada. Međutim, pušten je na slobodu posle dve godine i pet meseci.

Roja Vitinga, Roy Whiting
foto: PA / PA Images / Profimedia

Kada je Sara nestala, policija je prvo ispitala Vitinga. Živeo je osam kilometara od mesta nestanka. Policija ga je uhvatila i proveo je dva dana u pritvoru, ali nije bilo dokaza da ga optuže za otmicu.

Posle 17 dana potrage, pronađeno je telo devojčice oko 25 kilometara od mesta odakle je nestala. Viting je odbio da prizna zločin, ali je proglašen krivim za ubistvo u decembru 2001. godine i osuđen na doživotnu.

Sud u Londonu je 2010. godine smanjio njegovu kaznu od 50 godina na 40.

Sarina porodica je godinama tražila od britanske vlade da donese tzv. Sarin zakon prema kojem svi roditelji imaju uvid u registar seksualnih prestupnika, a koji žive u njihovoj blizini. Roditelji su godinama govorili kako bi im dete i dalje bilo živo da su znali ko živi u njihovoj blizini.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track