RUSI PREKINULI “KORIDOR ŽIVOTA”: Do Avdijevke se može doći samo kroz močvaru i blato! (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

RUSI PREKINULI “KORIDOR ŽIVOTA”: Do Avdijevke se može doći samo kroz močvaru i blato! (VIDEO)

Planeta -

Situacija Oružanih snaga Ukrajine u Avdijevki postaje sve teža i to ne može da ne prizna sama ukrajinska vojska.

Ukrajinski vojnici se na društvenim mrežama žale da do Avdejevke sada mogu samo pešice. Svu opremu moraju da nose na sebi.

Vojnici Oružanih snaga Ukrajine kažu da do Avdejevke moraju da se probijaju peške, do kolena u blatu, a često moraju i da prelaze močvare. Sada je u tom kraju toplije, tako da su sve pešačke rute neprohodno blato, a da ne pominjemo područja kao što su polja.

Ova situacija je nastala zbog činjenice da su ruske trupe koje su jurišale na Avdejevku stavile pod vatrenu kontrolu sve puteve duž kojih su ukrajinske snage koje su ukopane u gradu bile snabdevene zalihama.

Sada su takve akcije kao što su snabdevanje municijom, hranom i evakuacija ranjenika izuzetno komplikovane.

Ukrajina, blato
foto: Printscreen Twitter

Ranije je novi glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, general-pukovnik Aleksandar Sirski, prepoznao tešku situaciju u Avdejevki. U takvim uslovima ukrajinskoj vojsci biće veoma teško da dugo izdrži na ovom području.

Ali, s druge strane, organizovano povlačenje iz grada dovešće do velikih gubitaka, jer će kolone vojnika i vojne opreme u povlačenju neizbežno biti napadnute od strane ruskih snaga. Verovatno se obistinjuje prognoza bivšeg glavnokomandujućeg ukrajinske vojske generala Valerija Zalužnog da će u februaru-martu 2024. godine Oružane snage Ukrajine biti prinuđene da predaju Avdejevku.

Kurir.rs/TV Front

Bonus video:

01:32

RUSI NAPADAJU, UKRAJINCI UPADAJU U VATRENI KOTAO Pukovnik: Prekinuće im važan kanal snabdevanja, ostaju im samo OVE DVE OPCIJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track