"MOŽEŠ DA ME POLJUBIŠ U..." Britanski šef diplomatije tražio novac za Ukrajinu, a onda dobio BRUTALAN ODGOVOR kongresmenke (VIDEO)
Foto: Michael Brochstein / Zuma Press / Profimedia

hit

"MOŽEŠ DA ME POLJUBIŠ U..." Britanski šef diplomatije tražio novac za Ukrajinu, a onda dobio BRUTALAN ODGOVOR kongresmenke (VIDEO)

Planeta -

Kongresmenka iz redova republikanaca Mardžori Tejlor Grin žestoko je izvređala britanskog ministra spoljnih poslova Dejvida Кamerona.

Uvreda je usledila nakon što je ministar spoljnih poslova Velike Britanije napisao članak u kome poziva SAD da se obavežu na finansiranje Ukrajine i pravi poređenja između tretmana Zapada prema nacističkom vođi Hitleru i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

- Može da me poljubi u d*pe - rekla je Tejlor Grin nakon što je upitana da prokomentariše Kameronov poziv da Кongres odobri dodatno finansiranje pomoći Ukrajini.

Paket finansiranja Ukrajine od 61 milijarde dolara, podsetimo, prošao je nedavno kroz Senat, ali se suočava sa duboko neizvesnom budućnošću u Predstavničkom domu gde se republikanci protive zakonu.

Кameron je napisao članak za američku političku veb stranicu Hil u kome je pozvao Vašington da glasa za paket zarad globalne bezbednosti i naglasio da odustaje od svih "diplomatskih lepota".

- Ne želim da pokažemo slabost pokazanu protiv Hitlera 1930-ih. Hitler se vratio po još koštajući nas mnogo više života da zaustavimo njegovu agresiju. Ne želim da pokažemo slabost pokazanu protiv Putina 2008. kad je napao Gruziju ili nesigurnost odgovora 2014. kad je zauzeo Кrim i veći deo Donbasa. Želim da pokažemo snagu iskazanu od 2022. godine kad je Zapad pomogao Ukrajincima da oslobode polovinu teritorije koju je zauzeo Putin i to sve bez gubitka osoblja NATO - naveo je Kameron.

Tokom posete Sofiji u Bugarskoj u sredu Kameron je takođe pozvao Kongres da usvoje paket pomoći Ukrajini.

- Trenutno se u Кongresu raspravlja o američkoj podršci Ukrajini i pozivam te kongresmene i kongresmenke da donesu taj zakon i da obezbede novac za oružje za Ukrajinu - rekao je britanski šef diplomatije i nekadašnji premijer.

Međutim, upitana o njegovim komentarima u sredu, Tejlor Grin, koja važi za saveznika nekadašnjeg američkog predsednika Donalda Trampa, rekla je za Skaj njuz da Kameron gleda svoja posla.

- Dejvid Кameron treba da brine o svojoj zemlji, a iskreno može da me poljubi u d*pe - odbrusila je kongresmenka.

Tejlor Grin je sugerisala da je poređenje odbijanja da se glasa za paket pomoći Ukrajini sa smirivanjem Hitlera "nepristojno" prozivanje.

- Ne cenim tu vrstu jezika - rekla je kongresmenka.

Tejlor Grin se oglasila i na svom profilu na društvenoj mreži X i naglasila da je Kameronove priimedbe "neće naterati" da finansira rat u Ukrajini.

Republikanska kongresmenka Mardžori Tejlor Grin, podsetimo, ranije je žestoko kritikovala ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog zbog njegovih namera da dobije još novca od SAD.

(Kurir.rs/Skaj njuz/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

01:43

IZJAVA MEDVEDEVA DA SA EVROPOM NEĆE RATOVATI KAO SA UKRAJINOM ZNAČI SMO JEDNO! Obradović: Kako god da se završi rat pobediće ONI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track