MANIJAK NAPASTVOVAO BAKU SA ALCHAJMEROM: Ostali sami u liftu, pa je NAPAO
Foto: Shutterstock

UŽAS NA BAHAMIMA

MANIJAK NAPASTVOVAO BAKU SA ALCHAJMEROM: Ostali sami u liftu, pa je NAPAO

Planeta -

Ženu iz Kanade (80) koja boluje od Alchajmerove bolesti, prošlog meseca je, kako tvrdi njen sin, turista silovao na Bahamima, a incident se dogodio dve nedelje pre nego što su dve Amerikanke rekle da su takođe silovane na ostrvu.

Žena, koja nije imenovana, bila je na odmoru sa svojom porodicom u hotelu Varvik Paradise Island 28. januara, kada se dogodio užasan se*sualni napad, napisao je njen sin David Arens na LinkedIn-u i GoFundMe.

"Silovanje nikada nije u redu. Podeliću sa vama neke veoma teške vesti" napisao je Arens na LinkedIn-u pre četiri dana.

"Moju 80-godišnju majku, koja je baka i prabaka, koja ima Alchajmerovu bolest, se*sualno je napao i silovao gost hotela. On je 61-godišnji muškarac iz Nju Voterforda, Nova Škotska" napisao je Arens i dodao da je napasnik trenutno u zatvoru na Bahamima bez mogućnosti kaucije.

Bahamska policija saopštila je da je stariju ženu se*sualno napao 61-godišnji muškarac, ali nije dala više detalja.

"Oni od vas koji poznaju moju mamu znaju da je ona neverovatno divna i tako posebna za nas i našu širu porodicu. Nosimo se sa šokom i užasnuti smo ovim incidentom", napisao je Arens i dodao da je odlučio da izađe u javnost o incident da upozori druge putnike u inostranstvu da budu oprezni sa svojim ranjivim najmilijima.

Arens je napisao kako se odmor na Bahamima pretvorila u noćnu moru u tren oka za kanadsku porodicu. Rekao je da je njegova majka sve vreme bila u kontaktu sa njegovom sestrom, ali kada su se posle večere vraćale u svoju sobu, razdvojile su se. Njegova sestra je izašla iz lifta i kada se okrenula po majku, vrata su se zatvorila i njihova majka je ostala sa osumnjičenim.

Usledila je mahnita potraga, a nestanak je trajao oko 45 minuta.

"Napao ju je u svojoj sobi" napisao je Arens.

U potrazi je učestvovao specijalni agent Istrage nacionalne bezbednosti (HSI) Tom Džastis, koji je bio na Bahamima po zadatku. Pridružio se potrazi za Ahrensovom majkom, idući sprat po sprat vičući njeno ime. Tada su pronašli njegovu majku i osumnjičenog kako izlaze iz lifta, a Džastis ga je brzo uhvatio.

"Vrata se otvaraju i tu je moja majka sa ovim napadačem" rekao je Arens za VSOC-TV.

Ahrens je takođe pokrenuo GoFundMe stranicu za generisanje sredstava za pokrivanje medicinskih troškova, troškova advokata i troškova iz u vezi sa incidentom. U akciji prikupljanja sredstava prikupljeno je više od 8.200 dolara do subote ujutro.

Incident se dogodio manje od tri nedelje otkako je Stejt department izdao savete za putovanja na Bahamima drugog nivoa, pozivajući putnike da budu izuzetno oprezni zbog nasilnih zločina kao što su seksualni napadi, provale i oružane pljačke. Agencija kaže da se većina zločina dešava u Friportu i Nasauu — gde je boravila kanadska porodica iz Ontarija.

Kraljevska policija Bahama saopštila je u saopštenju od 4. februara da je uhapsila dva muškarca — starosti 54 i 40 godina — u navodnom seksualnom napadu.

(Kurir.rs/Telegraf/Preneo: A.N.)

Bonus video:

01:33

Ovako bi žene kaznile manijaka sa Ceraka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track