KUĆA STRAVE I UŽASA: Komšije se godinama žalile na nepodnošljiv smrad, a kada je policija došla zatekla je JEZIV PRIZOR
Foto: Shutterstock, Ilustracija

HOROR

KUĆA STRAVE I UŽASA: Komšije se godinama žalile na nepodnošljiv smrad, a kada je policija došla zatekla je JEZIV PRIZOR

Planeta -

Žena u svojim sedamdesetim godinama je spavala pored trulog leša svog brata u kući u bogatom predgrađu Džilonga, jugozapadno od Melburna.

Prosečna cena kuće u naselju Njutaun trenutno je 1,1 milion dolara. Policija je 29. decembra 2022. godine otišla da proveri stanje njenog brata, ali kada su stigli u kuću, naišli su na zastrašujući prizor – leš čoveka i kuću punu pacova i smeća.

Da bi došli do tela, forenzičari su morali da gaze kroz đubre od poda do plafona, pacove, mrtve oposume i ljudski izmet u zaštitnim odelima. Vlasti procenjuju da je žena pored leša spavala između dve i pet godina.

"Kako neko može da živi sa lešom pet godina, a da to niko ne sazna? Živeli smo pored kuće užasa", rekla je komšinica Nikol Straton, a prenosi Dejli mejl.

„Smrad je postojao, ali smo mislili da je od smeća“

Naime, komšije su se godinama žalile lokalnim vlastima na smrad koji dolazi iz kuće, ali ništa nije preduzeto. Straton kaže da su komšije mislile da neprijatan miris dolazi iz đubreta i da je smrad đubreta verovatno maskirao miris tela koje se raspada.

"Postojao je stalni smrad, ali smo mislili da je đubre. Roletne su uvek bile spuštene. Nadstrešnica je bila puna smeća. Mogli ste da vidite pacove svuda. Bilo je odvratno", rekao je Straton.

Policija je zapravo došla da proveri u kakvom je stanju brat kojeg niko nije video od 2018. godine, a potom je tokom pretresa pronašla njegovo telo. Starija žena je kasnije puštena bez optužnice. Mrtvozornik još uvek istražuje uzrok smrti čoveka. Imanje je sada prazno već godinu dana.

(Kurir.rs/ Index.hr/ Preveo: T.A.)

Bonus video:

01:07

HOROR U ČAČKU: U kući blizu centra grada pronađen leš

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track