PENZIONER GURNUO TRI BATERIJE U POLNI ORGAN, PA ZAVRŠIO U BOLNICI: Jedva preživeo, a onda je OTKRIO ZAŠTO je to uradio (FOTO)
Foto: Shutterstock

bizarno

PENZIONER GURNUO TRI BATERIJE U POLNI ORGAN, PA ZAVRŠIO U BOLNICI: Jedva preživeo, a onda je OTKRIO ZAŠTO je to uradio (FOTO)

Planeta -

Neobična priča stiže iz Australije, gde je neimenovani penzioner (73) završio na operacionom stolu iz bizarnog razloga.

Slučaj je objavljen u medicinskom žurnalu “Urology Case Reports”, a opisuje kako su lekari pokušali da izvuku tri baterije širine 1 centimetar iz uretre.

Pacijent je čekao 24 časa da se javi lekarima kojima je priznao da je baterije koristio “radi samozadovoljavanja”, ali da se ranije nisu zaglavljivale.

One su završile duboku u uretri, a doktori su morali brzo da reaguju zbog korozivne tečnosti koja je mogla da trajno ošteti tkivo i krvne sudove.

Prvo su iskoristili specijalne hvataljke - ali bezuspešno, pa je naložena hiruška intervencija. Pacijent se žalio na bolove i nije mogao da isprazni bešiku.

Nesrećnik je uspavan nakon čega su baterije izvučene. Zadržan je tri dana u melburnskoj bolnici, a nakon toga pušten na kućno lečenje.

Međutim, vratio se 10 dana kasnije, jer mu je polni organ otekao. Lekari su organizovali novu operaciju kada je ustanovljena nekroza.

“Napravljen je rez na koži penisa”, naveli su doktori, dodajući da je procurela “veća količina tečnosti”.

Pažljivo je uklonjeno osam centimetara mrtvog tkiva, zajedno s delom uretre. Ugrađen je i privremeni kateter kako bi pacijent mogao da urinira.

Dve nedelje kasnije, kontrolni pregled je pokazao da rana lepo zarasta. Umesto privremenog, ubačen je suprapubični kateter. Uz to, odustalo se od rekonstrukcije polnog organa.

(Kurir.rs/Telegraf/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track