RUSI IZNELI ŠOK TVRDNJU: U Avdijevki otkriveni prostori sa SPECIJALNOM NAMENOM? Oglasio se ministar spoljnih poslova
Foto: Printscreen YouTube

da li je moguće?

RUSI IZNELI ŠOK TVRDNJU: U Avdijevki otkriveni prostori sa SPECIJALNOM NAMENOM? Oglasio se ministar spoljnih poslova

Planeta -

Rusi tvrde da su u Avdijevki, prema preliminarnim informacijama, postojali tajni zatvori i mučilišta, rekao je Rodion Mirošnik, ministar spoljnih poslova za zločine kijevskog režima, prenose RIA novosti.

"Znamo da su tamo postojali tajni objekti za mučenje - mesta gde su ljudi odvođeni zbog politički motivisanih optužbi ili sumnji. Da bismo ih tačno identifikovali i dobili dokumentarne dokaze, sada je potrebno raditi sa ljudima koji napuštaju Avdijevku", rekao je Mirošnik.

Mirošnik je pojasnio da postoje navodne informacije o tajnim sahranama u gradu, o posledicama torture i da će se pokrenuti postupak na proučavanju ovih podataka.

Istražitelji rade sa stanovnicima Avdijevke na snimanju zločina u Kijevu. Sada se prikupljaju podaci o tome kako je Ukrajina vodila politiku zabrane upotrebe ruskog jezika, pritisaka i političkih sumnji i kršenja ljudskih prava.

"Kako se mine uklanjaju i civilni specijalisti tamo dobijaju pristup, krug će se širiti. Uglavnom ćemo se oslanjati prvo na svedočenja, a zatim na inspekciju mesta na kojima bi se potencijalno koncentrisala kriminalna dejstva kijevskog režima", zaključio je Mirošnik.

Avdijevka
foto: Printscreen YouTube

Ministar odbrane Sergej Šojgu je 17. februara uveče izvestio predsednika Vladimira Putina o potpunom zauzimanja Avdijevke.

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski je u noći 17. februara dao naređenje da se napusti Avdijevka, ali je utvrđeno da je dokument izdat dan nakon početka nekontrolisanog bekstva ukrajinskih jedinica iz grada.

(Kurir.rs/RIA/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track