Kacin preti BiH: Sredite državu, ili ništa od EU

Kacin preti BiH: Sredite državu, ili ništa od EU

Planeta -
Ukoliko je Srbija posvećena političkom dijalogu sa Kosovom i pronalaženju održivog rešenja za odnose s Kosovom, i BiH može naći održivo rešenje za promenu Ustava, rekao je Kacin

SARAJEVO - Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin poručio je građanima Bosne i Hercegovine da bi na lokalnim izborima 7. oktobra trebalo da pošalju jasnu poruku da im je dosta “nenapredovanja”, a političkoj eliti da se zapita šta i kako dalje kako BiH ne bi ostala “slepo crevo zapadnog Balkana”.“Ukoliko je Srbija posvećena političkom dijalogu sa Kosovom i pronalaženju održivog rešenja za odnose s Kosovom, i BiH može naći održivo rešenje za promenu Ustava”, rekao je Kacin, preneli su bosanski mediji.

Kacin je, naime, rekao da BiH “takva kakva jeste” ne može započeti pregovore o priključenju Evropskoj uniji i da to “svako treba da zna”. Osvrnuvši se na izjavu šefa delegacije EU u BiH Petera Sorensena o tome da će BiH ući u EU do 2020. Godine, Kacin je rekao da je Sorensen to mogao da kaže u ime EU, ali da nema ovlašćenja da govori u ime BiH.

“Sve dok se BiH ne posveti tom ciljnom datumu i odradi ono što je potrebno, to ne može biti realnost. BiH može napraviti dosta toga, ali ne na ovaj način, sa potpunim urušavanjem i blokadom sistema. Iz te blokade treba izaći i treba nešto napraviti", zaključio je Kacin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track