ČUVENI KOMANDANT AHMATA OCENIO KAD BI RAT MOGAO DA SE OKONČA: Ukrajinske formacije uskoro neće moći da se odupru RUSKIM TRUPAMA
Foto: Telegram/Kadyrov_95

prognoza

ČUVENI KOMANDANT AHMATA OCENIO KAD BI RAT MOGAO DA SE OKONČA: Ukrajinske formacije uskoro neće moći da se odupru RUSKIM TRUPAMA

Planeta -

Rat u Ukrajini mogao bi da se završi već u septembru, navodi komandant odreda specijalnih snaga Ahmat i zamenik komandanta 2. armijskog korpusa Oružanih snaga Rusije Apti Alaudinov.

Intezitet granatiranja položaja ruskih boraca od strane pripadnika Oružanih snaga Ukrajine prema njegovim rečima već je smanjen za više od 50 odsto.

- Postoji osećaj da im nedostaje municije. Verujem da će se specijalna vojna operacija završiti najkasnije u septembru... Do izbora u Americi pomoć Ukrajini će presušiti. Svakako bi trebalo da se smanji - naglasio je Alaudinov novinarima.

Komandant Ahmata je primetio da je u protekle dve godine ukrajinska vojska u celini pretrpela velike gubitke u snazi i opremi.

- Na kraju će se ispostaviti da ukrajinske formacije više neće moći da se odupru ruskim trupama - zaključio je Alaudinov.

Šef Čečenske Republike Ramzan Кadirov, podsetimo, rekao je u ponedeljak da Rusija nakon zauzimanje Avdijivke još većim koracima ide ka Кijevu.

- Avdjivka je još jedan korak ka pobedi. Mislim da ćemo nastaviti da idemo napred velikim koracima do Кijeva - rekao je Кadirov novinarima.

(Kurir.rs/RIA/Preneo Z.Ko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track