UŽAS U AMERICI: Muškarca ujeo kućni ljubimac, krenuo da povraća i onesvestio se, pa završio na aparatima ali je bilo PREKASNO
Foto: Shutterstock

HOROR

UŽAS U AMERICI: Muškarca ujeo kućni ljubimac, krenuo da povraća i onesvestio se, pa završio na aparatima ali je bilo PREKASNO

Planeta -

Muškarac iz Kolorada preminuo je u bolnici nakon što ga je ujeo njegov kućni ljubimac, otrovni bradavičar.

Kristofer Vord (34) hitno je prebačen u bolnicu ubrzo nakon što ga je 12. februara ugrizao jedan od njegova dva otrovna guštera. Ubrzo je završio na aparatima za održavanje života, a preminuo je u petak.

Zvaničnici mrtvozornika okruga Džeferson odbili su juče da komentarišu uzrok njegove smrti, niti da li je Vord umro od otrova ili nekog drugog zdravstvenog stanja.

Vordova devojka predala je guštere, po imenu Vinston i Krompir, nadležnima dan nakon ujeda, prenosi ABC Njuz.

Obično nisu fatalni

Rekla je policiji da je Vord odmah počeo da pokazuje simptome - povraćao je nekoliko puta, a zatim se na kraju onesvestio i prestao da diše. Ovaj 34-godišnjak je kupio Vinstona, koji ga je ugrizao, u oktobru na izložbi reptila u Denveru, a Krompira od uzgajivača u Arizoni u novembru.

Otrovni bradavičari su otrovni gmizavci koji žive u jugozapadnom delu SAD i na teritoriji Meksika. Hrane se pticama, njihovim jajima i manjim sisarima. Oštri zubi u donjoj vilici imaju brazde kroz koje teče otrov iz toksičnih sublingvalnih žlezda. Nakon ujeda, ljudi mogu osetiti jak bol i onesvestiti se, ali obično nisu fatalni.

(Kurir.rs/ Index.hr/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track