"POKUŠAVA DA GLUMI HOLIVUDSKOG KAUBOJA, SRAMOTA ZA AMERIKU": Kremlj se oglasio o uvredi koju je Bajden izrekao na račun Putina
Foto: EPA Sergey Guneev/sputnik kremlin, AP Evan Vucci

REAKCIJA IZ MOSKVE

"POKUŠAVA DA GLUMI HOLIVUDSKOG KAUBOJA, SRAMOTA ZA AMERIKU": Kremlj se oglasio o uvredi koju je Bajden izrekao na račun Putina

Planeta -

Kremlj je danas reagovao na uvredu koju je američki predsednik Džo Bajden izrekao na račun ruskog kolege Vladimira Putina, nazvavši ga "ludim kučkinim sinom".

Šef Bele kuće je to kazao tokom jučerašnjeg donatorskog skupa u San Francisku.

Gardijan prenosi ocenu Kremlja da Bajdenov komentar predstavlja "sramotu za Ameriku".

- To što je predsednik SAD koristio takav rečnik protiv šefa druge države teško da može da uznemiri našeg predsednika, predsednika Putina. Ali, to unižava onog ko koristi takav rečnik - kazao je Putinov portparol Dmitrij Peskov.

On je dodao da je predsednik SAD "verovatno pokušao da glumi holivudskog kauboja".

Gardijan podseća da je Bajden ranije nazivao Putina ubicom, pravim siledžijom, ratnim zločincem i koljačem.

Džo Bajden
foto: Bastiaan Slabbers/NurPhoto/Shutt / Shutterstock Editorial / Profimedia

Malo nakon početka ruske invazije na Ukrajinu pre nešto viš od dve godine predsednik SAD je poručio da Putin "ne moće da ostane na vlasti".

Rojters prenosi da je Bajden na predizbornom skupu u San Francisku upozorio da uvek postoji pretnja od nuklearnog sukoba, ali da klima i dalje ostaje egzistencijalna pretnja po čovečanstvo.

- Ovo je poslednja egzistencijalna pretnja. U pitanju je klima. Mi imamo tog ludog ku*kinog sina kao što je taj tip Putin i uvek moramo da brinemo da postoji mogućnost nuklearnog sukoba, ali egzistencijalna pretnja po čovečanstvo je klima - kazao je Bajden maloj grupi donatora.

Taker Karlson, Vladimir Putin
foto: AP/Gavriil Grigorov

Britanska agencija navodi da je Bajden rečima da su "ku*kini sinovi" vređao i druge ljude.

On je u januaru 2022. uhvaćen, dok je mikrofon slučajno bio uključen, kako istu uvredu upućuje izveštaču Foks njuza iz Bele kuće.

Podseća se da je Bajden prošle nedelje optužio Putina i "njegove siledžije" za smrt ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog.

(Kurir.rs/The Guardian/Preveo i priredio: N. V.)

Bonus video:

09:59

NEĆE PRIZNATI PORAZ TOKOM PREDIZBORNE KAMPANJE Lutovac: Da li Bajden pravilno rasuđuje? Pitanje je kada će DIĆI BELU ZASTAVU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track