"POGLEDAĆEMO GA U OČI I REĆI - ODLAZI DŽO, OTPUŠTEN SI": Tramp nakon pobede u Južnoj Karolini ne može da dočeka izbore u novembru
Foto: AP/Andrew Harnik, AP/Evan Vucci

GOVOR PRED REPUBLIKANSKIM PRISTALICAMA

"POGLEDAĆEMO GA U OČI I REĆI - ODLAZI DŽO, OTPUŠTEN SI": Tramp nakon pobede u Južnoj Karolini ne može da dočeka izbore u novembru

Planeta -

Donald Tramp, bivši američki predsednik, proslavio je laku pobedu na republikanskim unutarstranačkim izborima u Južnoj Karolini i poručio da će pobediti aktuelnog demokratskog predsednika Džoa Bajdena u revanšu na izborima u novembru.

Vašingtonski sajt Hil prenosi da je Tramp u pobedničkom govoru ishvalio razne političare koji su bili uz njega uoči ovog glasanja na kojem je ubedljivo trijumfovao nad Niki Hejli, nekadašnjom guvernerkom Južne Karoline.

Navodi se da je Tramp, nakon što je pohvalio i članove svoje porodice koji ga podržavaju u kampanji, prešao na Bajdena kojeg je optužio da "uništava" Ameriku i najavio pobedu i i nad njim na predsedničkim izborima 5. novembra.

- Mi ćemo biti ovde 5. novembra i pogledaćemo Džoa Bajdena, pogledaćemo ga u oči. On uništava našu zemlju i mi ćemo reći: Džo otpušten si. Odlazi. Odlazi. Otpušten si - kazao je Tramp uz oduševljeno odobravanje mase njegovih pristalica.

Donald Tramp
foto: AP/Andrew Harnik

Navodi se da se bivši šef Bele kuće onda u šali zapitao da li bi predsednički izbori trebalo da budu održani ranije, rekavši da je "devet meseci" za njega "dugo vremena".

Džo Bajden
foto: AP/Evan Vucci

- Voleo bih da može to da obavimo brže. Devet meseci je dugo vremena. Samo bih voleo da možemo to da obavimo brže, gospodine guverneru - obratio se Tramp Henriju Mekmasteru, guverneru Južne Karoline koji se spremao da započne govor.

(Kurir.rs/The Hill/Preveo i priredio: N. V.)

Bonus video:

09:59

NEĆE PRIZNATI PORAZ TOKOM PREDIZBORNE KAMPANJE Lutovac: Da li Bajden pravilno rasuđuje? Pitanje je kada će DIĆI BELU ZASTAVU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track