EKSTREMNO GOJAZAN MUŠKARAC POSTAVLJEN ZA GLAVNOG KOMANDANTA U ZAPOROŽJU: Dobio još 20 kg od stresa, majka podnela ŽALBU (FOTO)
Foto: Foto: Printscreen

Ne nazire se kraj drami

EKSTREMNO GOJAZAN MUŠKARAC POSTAVLJEN ZA GLAVNOG KOMANDANTA U ZAPOROŽJU: Dobio još 20 kg od stresa, majka podnela ŽALBU (FOTO)

Planeta -

Muškarac koji pati od ekstremne gojaznosti mobilisan je u zonu severnog vojnog okruga, a u vreme mobilizacije imao je 140 kilograma na visinu od 180 cm.

Da zlo bude veće, za vreme službe dobio je još 20 kilograma zbog stresa.

Timofej M. je mobilisan 06. oktobra 2022. Tada je imao 140 kilograma. Ova težina nikome nije smetala, a Timofeju je rečeno da je potpuno zdrav, sposoban za službu i da može da se priključi jedinici. Timofej je postavljen za komandanta voda u Zaporožju.

Njegova majka je podnela žalbu vojnom tužilaštvu i, čini se, postigla je cilj: već u decembru njen sin je poslat na vojnomedicinsku komisiju u Feodosiju. Nakon pregleda od strane lekara, Timofej je proveo nekoliko nedelja u vojnoj bolnici Krim, a tamo je saznao da mu je komisija dodelila kategoriju D sa dijagnozom ekstremne gojaznosti. Odluka VMA poslata je u Moskvu, gde je trebalo da je potvrdi centralna vojnomedicinska komisija. Posle krimske bolnice, Timofej je poslat kući, ali nikada nije dobio rešenje Centralne vojne komisije.

Timofej
foto: Foto: Printscreen

U januaru je Timofej ponovo poslat na lekarski pregled. Na VMA Kirov, lekari su potvrdili Timofejevu dijagnozu i ponovo je dobio kategoriju D.

Njegova težina se povećala na 165 kilograma, a to je bilo zbog stresa koji je doživeo. Tokom službe, Timofej je razvio apneju u snu.

Međutim, ponovljeni lekarski pregled nije pomogao: 8. januara mobilisan je poslat u jedinicu u Zaporožju. Prema rođacima, problem je u zaključku Centralne vojne komisije.

(Kurir.rs/ZPnews/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track