STUDENTA NAKON JEZIVE NESREĆE NAŠLI ŽIVOG PORED 57 MRTVIH: Mladić se već godinu dana nalazi u komi MAJKA VERUJE U ČUDO (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter, Printscreen

tužna godišnjica

STUDENTA NAKON JEZIVE NESREĆE NAŠLI ŽIVOG PORED 57 MRTVIH: Mladić se već godinu dana nalazi u komi MAJKA VERUJE U ČUDO (VIDEO)

Planeta -

Obeležena je prva godišnjica stravičnog sudara putničkog i teretnog voza kod Larise u Grčkoj koji je odneo živote 57 putnika.

Gerasimo Jasonas Georgijadis, student iz Volosa, jedini preživeli iz prvog vagona putničkog voza, godinu dana nakon tragične nesreće u Tempiju i dalje se nalazi se u komi.

- Još ne mogu da se suočim sa slikom ta dva vagona - kaže njegova majka koja je prvi put za Megu javno progovorila o tome šta se dogodilo kobnog dana.

Majka se sve vreme nalazi uz sina koji se svakodnevno bori da preživi.

- Već godinu dana hrabro se bori za život - navodi majka i dodaje da su lekari odeljenja intenzivne nege Opšte bolnice Larisa postali deo njihove porodice.

Situacija je prema njenim rečima i dalje kritična. Gerasimo je nakon sudara izleteo iz vagona i zadobio teške povrede glave.

- Gerasimos vodi titansku bitku. Ipak, sve je ključno, ne mislim ni na šta drugo nego da budem pored njega. Razvoj njegovog stanja je nepredvidiv. Gerasimo je imao dve operacije. Prognoza je loša. Sem svoje ljubavi imam samo nadu i veru da mu dam. Verujem mu jer je dobio mnoge bitke. Od srca sam zahvalna ljudima koji se mole za moje dete - navodi majka.

1 / 6 Foto: EPA-EFE/APOSTOLIS DOMALIS

Porodice žrtava prisustvovale su u nedelju parastosu na mestu tragedije. Najbliži su sa suzama u očima ostavili cveće na mestu gde su njihovi najmiliji nastradali. - Naša je odgovornost da se sećamo 57 duša i da poštujemo to sećanje. Danas je težak dan. Uspavanog počastite tišinom i molitvom. Ne počastite ga bukom. Mrtvi ne treba da ostanu samo sećanje na nesreću - rekao je mitropolit Hijeronim.

Istraga još nije do kraja rasvetlila okolnosti pod kojima se 28. februara 2023. godine dogodio kobni sudar voza na liniji 62 i teretnog voza 63503.

Mediji spekulišu da je do nesreće došlo zbog greške šefa stanice Larisa koji je na deonici "Larisa - Evangelismos" putnički voz sa 350 putnika usmerio na kolosek kojim je išao teretni voz.

(Kurir.rs/Protothema/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

00:27

SESTRE, UNAKAŽENE U SAOBRAĆAJKI, ZAVRŠILE U KOMI! Jedan detalj je presudio da ih rodbina raspozna i ZAUVEK IM PROMENI ŽIVOTE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track