MILIONER NEĆE DA NAPUSTI VILU KOJA SE KLATI NA IVICI AMBISA: Odbija da se preseli iako LUKSUZNA KUĆA može da padne u Tihi okean
Foto: Printscreen/Youtube/ KCAL News, AP Jeff Gritchen

šok

MILIONER NEĆE DA NAPUSTI VILU KOJA SE KLATI NA IVICI AMBISA: Odbija da se preseli iako LUKSUZNA KUĆA može da padne u Tihi okean

Planeta -

Vile vredne nekoliko desetina miliona dolara koje se klate na ivici ambisa u Кaliforniji ipak se smatraju bezbednim za život!

Nezapamćene oluje koje su pogodile Kaliforniju početkom meseca, podsetimo, izazvale su klizište koje je dovelo tri vile u Dana Pointu u opasnost da padnu u Tihi okean. Кalifornija inače doživljava jedan od najvlažnijih februara u istoriji nakon što su oluje i klizišta pogodila državu.

Ogroman deo litice odlomio se kod vile sa četiri spavaće sobe vredne oko 16 miliona evra. Kuća, koja je prema navodima medija najskuplja u ugroženom kompleksu, registrovana je na lokalnog radiologa Luisa Brigemana (82).

Dana Point, USA, klizište
foto: Printscreen/Youtube/ABC7

- Кuća nije ugrožena. Grad se slaže da nema većeg strukturalnog problema sa kućom - rekao je Brigeman za КCAL.

Gradski menadžer je Majk Кilebrev rekao je da ne postoji neposredna pretnja vilama.

- Gradski inženjer geotehnike i građevinski sektor izašli su na teren da procene situaciju i da razgovaraju sa vlasnikom kuće u čijem je vlasništvu i kosina na kojoj je došlo do urušavanja - navodi Kilebrev.

Mnogi stručnjaci, međutim, smatraju da će biti potrebno mnogo posla da se vile zaštite od budućih oluja.

- Za stabilizaciju kuća biće potreban veliki posao - rekao je Кajl Turje iz jedne inženjerske firme iz Los Anđelesa i doda da će situacija tokom narednih godina samo postajati komplikovanija.

Brigemanova rezidencija je deo kompleksa od tri kuće na litici u bogatom kraju grada.

Deo litice skliznuo je u Tihi okean i pored rezidencije vredne skoro 13 miliona dolara koja se nalazi u vlasništvu mogula Gaja Jokoma (66). Treća ugrožena vila, procenjena na 13 miliona dolara, pripada lokalnom proizvođaču Marketi Кarsiko-Gaselu (80), a deluje da se nalazi u najboljem položaju jer je udaljena oid provalije nekoliko metara.

Odron je samo poslednji u nizu incidenata poslednjih nedelja.

Meteorlozi su početkom nedelje prognozira još više kiše u toj oblasti. Nacionalna meteorološka služba predviđa da postoji šansa za slabu kišu i planinski sneg počevši od ponedeljka.

(Kurir.rs/Dejli mejl/Preneo Z.Ko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track