JOŠ JEDAN RUS LIKVIDIRAN U ŠPANIJI PRE KUZMINOVA? Šok detalji ubistva pilota koji je prebegao u Ukrajinu OTAC SE ODREKAO IZDAJNIKA
Foto: X/FirilFor

neverica

JOŠ JEDAN RUS LIKVIDIRAN U ŠPANIJI PRE KUZMINOVA? Šok detalji ubistva pilota koji je prebegao u Ukrajinu OTAC SE ODREKAO IZDAJNIKA

Planeta -

Meštani Viljahojosa tvrde da je pre ruskog pilota Maksima Kuzminova u tom španskom gradiću likvidiran još jedan Rus!

Telo pilota, koji je helikopterom Mi-8 prebegao u Ukrajinu, podsetimo, pronađeno je nedavno u garaži luksuznog stambenog kompleksa, a meštani navode da veruju da je posredi profesionalno ubistvo.

Кosina Fusion, vlasnik lokalnog restorana La Cala, navodi da su sukobi Ukrajinaca i Rusa sve učestaliji iako se za dve godine situacija relativno stabilizovala.

- Ubili su pre nekoliko dana još jednog Rusa. Ne zna se koga tačno - tvrdi Fusion za RIA Novosti i dodaje da je najverovatnije posredi nekakav obračun.

Maksim Kuzminov
foto: X/FirilFor

Meštani prema rečima vlasnika restorana veruju da je ubistvo pilota dezertera profesionalno organizovano pošto niko nije uspeo da identifikuje dvojicu osumnjičenih za zločin. Ubice nisu ostavile tragove, ali nisu ni snimljene nadzornim kamerama kojih ima dosta u okolnim stambenim kompleksima.

Lokalni stanovnici rekli su za RIA Novosti da susedi nisu imali vremena da se sastanu sa Кuzminovim. Pretpostavili su da se pilot preselio u njihovo područje jer je govorio ruski.

Španski agent za nekretnine Ana Marija je potvrdila da u Viljahojosi živi malo Španaca i da su u toj zgradi živeli Rusi, Ukrajinci, Holanđani, Jermeni, Gruzijci, Englezi, Šveđani..

Ana Marija smatra da je Кuzminov jedva imao vremena da kupi stan u Španiji jer je potrebno mnogo vremena zbog registracije. Takođe veruje da je iznajmio stan na crno jer ako sastavljate ugovor o zakupu u Španiji potrebne su vam potvrde o prihodima i zaposlenju.

Agent za nekretnine je dodao da iznajmljivanje stana u okolini košta oko hiljadu evra mesečno. Takođe je potrebno uplatiti depozit u iznosu od dvomesečne zakupnine i agencijsku proviziju u iznosu od mesečne zakupnine.

"VIŠE MI JE ŽAO KOLEGA"

Oglasio se i otac Maksima Kuzminova. Oleg Sivajev rekao je za Izvestiju da je poslednji put video sina 2013. godine.

- Osećao sam da se ponaša kao Juda. Istovremeno mi ga je žao jer je za novac izdao otadžbinu i najmilije - rekao je otac.

Sivajev navodi da je za smrt svog sina saznao iz medija.

- Očekivao sam da će mu se to dogoditi jer znam nešto o tim stvarima. Nikada nijedna strana nije poštovala izdajnika. Izdajnik je izdajnik - rekao je Sivajev i dodao da mu je ruskih pilota koji su navodno nastradali tokom prebega žao više nego sina.

Sivajev je prethodno za RT rekao da nije odgajao sina jer je devedesetih godina vodio "nemoralan način života" i da je neposredno pre Maksimovog rođenja otišao u zatvor.

DOBIO 500.000 DOLARA

Кuzminovu je navodno obećana nagrada od 500.000 dolara za prebeg sa ruskim vojnim helikopterom u Ukrajinu.

Pilot je u Rusiji osuđen kao izdajnik.

Kuzminov je izazvao senzaciju kad je u avgustu 2023. godine sleteo svojim oklopnim helikopterom na vojni aerodrom u Harkovskoj oblasti. Ukrajinska vojna obaveštajna služba je kasnije otkrila da ga je ubeđivala da prebegne i da je Kuzminov uputio apel drugim pilotima da ga prate.

Ruski državni mediji naveli su da je Кuzminov navodno ubio dvojicu svojih članova posade pre nego što je sleteo u Ukrajinu.

Кuzminov je po dolasku u Ukrajinu optužio Putina za genocid zbog "brutalnog ubijanja" Ukrajinaca i Rusa u neželjenom ratu.

Bonus video:

15:43

IZA LIKVIDACIJE MUSOLINIJA STOJI BRITANSKA TAJNA SLUŽBA? Nikolić izneo šokantne podatke UBIJEN DA BI SE UKLONILI TRAGOVI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track