MAFIJA POKUŠALA DA LIKVIDIRA SVEŠTENIKA: Drama usred mise, izbegao smrt u poslednjem trenutku, a onda poslao SNAŽNU PORUKU
Foto: Pritscreen/Facebook

haos

MAFIJA POKUŠALA DA LIKVIDIRA SVEŠTENIKA: Drama usred mise, izbegao smrt u poslednjem trenutku, a onda poslao SNAŽNU PORUKU

Planeta -

Sveštenik se spremao da tokom mise otpije gutljaj iz putira u gradiću na jugu Italije kad je shvatio da je vino otrovano!

Otac Feliće Palamara osvetio je putir pre nego što je služio evharistiju tokom večernje mise u subotu u crkvi San Nikola di Panakoni u Česanitiju i dok se spremao da pije iz njega primetio je čudan miris.

Misa je prekinuta dok su laboratorijski testovi kasnije potvrdili da mešavina sadrži izbeljivač. Policija je pokrenula istragu.

Palamara, koji je često govorio protiv mafijaške organizacije Ndrangeta koja je nastala upravo u Кalabriji, rekao je lokalnim medijima da je primio nekoliko pretnji smrću i da je njegov automobil dva puta vandalizovan poslednjih meseci.

- Moja osveta se zove ljubav, moj štit oprost, moj oklop milost... Neću se zadržavati na preprekama niti ću se plašiti mraka - napisao je na društvenim mrežama sveštenik koji sada ima policijsku pratnju.

Lokalni biskup Atilio Nostro rekao je da biskupija proživljava trenutak patnje zbog dela zastrašivanja koja nemaju nikakve veze sa normalnim hrišćanskim životom u parohijama.

- Iz tog razloga ponovo apelujem na hrišćanske zajednice da ne budu obeshrabrene ovakvim jezikom nasilja. Ne smemo da popustimo pred takvom logikom i da dopustimo sebi da budemo iskušeni nelagodom i besom - rekao je Nostro.

Palamara nije jedini lokalni sveštenik na meti navodnih mafijaških pretnji.

Otac Frančesko Pontoriero iz parohije San Basilio Magno pronašao je mrtvu mačku na haubi svog automobila dok se vraćao sa večere u Sesanitiju.

Nije neuobičajeno da sveštenici u Italiji žive pod zaštitom policije.

Otac Mauricio Patrisijelo, sveštenik u Кaivanu, blizu Napulja, koji se godinama bori protiv kriminala vezanog za mafiju, ima dva telohranitelja.

(Kurir.rs/Guardian/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

04:29

MAFIJA NEKAD I SAD SE MNOGO RAZLIKUJE Boža Spasić otkrio tajne starih kriminalaca ZA JEDAN JEZIV IZRAZ DOSAD NISMO ČULI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track