DANIJELA SE KRILA 30 GODINA Policija tragala za njom zbog terorizma: Sa saradnicima aktivirala 200 kilograma eksploziva
Foto: AP, EPA/Clemens Bilan

DANIJELA SE KRILA 30 GODINA Policija tragala za njom zbog terorizma: Sa saradnicima aktivirala 200 kilograma eksploziva

Planeta -

Članica terorističke organizacije Crvena armija uhapšena je u ponedeljak u Berlinu nakon što se od policije skrivala 30 godina.

Ona je uhapšena u stanu u Berlinu u kome je živela 20 godina. Policija od juče opseda zgradu, a komšije kažu da su bile šokirane kada su saznale.

"Svaki dan je šetala psa, uvek se javljala. Išla je u kupovinu, viđali smo je svakodnevno", rekla je komšinica koja je želela da ostane anonimna.

Nju su u ponedeljak uhapsili članovi elitne policije iz Donje Saksonije, a tokom akcije zaplenjen je jedan pištolj i dva saržera s municijom.

Komšinica kaže da nije imala pojma da je Danijela terorista za kojim policija traga zbog teških krivičnih dela. Ona kaže da se komšijama predstavljala kao Klaudija i da je živela sa partnerom.

Daniela Klette
foto: EPA/Clemens Bilan

"Bila je baš fina. Ima pa isto kao i ja. Neki veliki beli pas. Ne mogu da verujem, u velikom sam šoku. Uvek se javljala i meni i drugim komšijama", dodala je žena.

Policija sumnja da su Danijela i njeni saradnici krivi za napad na zatvor Viterštat u Hesenu. Oni su tada aktivirali 200 kilograma eksploziva, a šteta je iznosila oko 90 miliona nemačkih maraka.

Sumnjiče se i za pljačku supermarketa i kamiona za transport novca. Veruje se da su ukrali više od dva miliona evra.

Danijela je nakon hapšenja helikopterom prevezena u zatvor.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track