NEZAMISLIVA NESREĆA: Krenuo da slika izlazak sunca, pao sa litice pravo u MORE, a kada su ga našli nisu mogli da veruju ŠTA VIDE
Foto: YouTube/ KHON2 News

UŽAS

NEZAMISLIVA NESREĆA: Krenuo da slika izlazak sunca, pao sa litice pravo u MORE, a kada su ga našli nisu mogli da veruju ŠTA VIDE

Planeta -

Kanadski turista koji je posetio Havaje izašao je gotovo nepovređen nakon što je sleteo sa litice od 18 metara na Velikom ostrvu i pao u okean u nedelju rano ujutro.

Neidentifikovani muškarac (27) vozio se zabranjenim, zaostalim putevima u blizini litice Saut Point sa iznajmljenim džipom kada je vozilo palo sa litice oko 3:30 ujutro, prema lokalnim izveštajima.

Iznajmljeni auto se zaglavilo naopako na stenama ispod, a kada je turista ispuzao, pao je direktno u vodu ispod sebe i brzo je odnesen, preneo je Ajlend njuz.

Videli ga ribolovci

Srećom po njega, lokalni podvodni ribolovci često kampuju na plaži preko noći da bi počeli da pecaju u cik zore, a nekolicina onih koji su bili tamo tog jutra bili su svedoci čovekovog - pada.

Brzo su pozvali hitnu pomoć, a oni koji su prvi reagovali uspeli su da odvedu čoveka na sigurno.

Jedan od ribara koji je prisustvovao spasavanju rekao je da je njega i njegovog ronilačkog partnera probudio drugi ribar kojeg je vozač džipa umalo udario kada je sleteo sa litice.

„Rekao je da je auto sleteo sa litice desno od njega“, rekao je Majk Mudi.

Ribar je odmah pozvao hitnu.

„Da nije video, tip bi umro 100%“, kaže on.

Rekao je da se džip potpuno prevrnuo naopako i da su se vozačeva vrata blokirala.

„Vozačeva strana bila je zaglavljena kamenom tako da nije mogao da izađe. Očigledno je bilo naopako na krovu, tako da je bio naopačke i visio nad vodom na strani suvozača“, rekao je Mudi za Island Njuz.

„Verovatno nije imao pojma da je voda ispod njega. Otvorio je vrata i rekali su da je pao pravo u vodu."

Doplivao do bezbednog mesta

Kanađanin je uspeo da dopliva do bezbednog uprkos strmom padu i jakoj struji uz pomoć hitnih službi.

„Plutao je na leđima 24 metra od obale, obučili smo ga i otplivao je do bezbednog područja“, rekao je šef vatrogasne službe sa ostrva Havaji Kazuo Todd.

Odatle su ga vatrogasci konopcem izvukli na obalu.

On je prebačen u lokalnu bolnicu na lečenje lakših povreda lica, ogrebotina i blage hipotermije.

Iznajmljena vozila ne bi trebalo da se voze na deonici zemljanih puteva na litici gde je muškarac odvezao zbog loših uslova i ograničene površine ćelije, navodi lokalna stanica.

Jedan ribar je rekao da su putevi „super opasni na toj strani ostrva“.

„A ako ne znate šta radite, možete se uvaliti u prilično veliku nevolju“, rekao je ribar po imenu Džejson za Island Njuz.

(Kurir.rs/ NewYork Post/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track