RUSI SE NE ZAUSTAVLJAJU: Vojska zauzela Orlovku, Tonjenku i Krasnogorovku!
Foto: AP Evgeniy Maloletka, Stanislav Krasilnikov / Sputnik / Profimedia, Dmitry Yagodkin / TASS / Profimedia, Printscreen

RUSI SE NE ZAUSTAVLJAJU: Vojska zauzela Orlovku, Tonjenku i Krasnogorovku!

Planeta -

Ruske snage ušle su u Orlovku, Tonjenku i Krasnogorovku.

Krasnogorovka​ je poslednje veće mesto u blizini Donjecka.

Jurišnici 5. brigade 1. Donjeckog armijskog korpusa Južne grupe snaga, uz podršku tenkovskih posada i brigadne artiljerije, kao i armijske avijacije, probili su odbrambene linije ukrajinske vojske u selu Krasnogorovka.

Tankeri brigade su pružali vatrenu podršku i prebacivanje trupa kroz neprijateljska minska polja. Zahvaljujući preciznom i uigranom radu, ruski desant se uspešno iskrcao na zadatim linijama i uspeo da se učvrsti na periferiji naseljenog mesta.

Rad je obavljen uz aktivno izviđanje i prilagođavanja bespilotnih letelica, zahvaljujući čemu su jurišne grupe uspele da prošire zonu kontrole i razviju ofanzivu dublje u naseljeno područje.

Prethodno je danas potvrđeno da su se oružane snage Ukrajine povukle iz sela Stepove i Severne u blizini Avdejevke.

Oružane snage Rusije povećavaju upotrebu bespilotnih letelica i KAB-ova, što otežava ukrajinskim formacijama da organizuju dugotrajnu odbranu, jer je broj dugotrajnih utvrđenja ograničen, na brzinu iskopani rovovi i zasadi ispunjeni bombama i granatama, a dronovi prekinuli snabdevanje napadima na oklopna vozila.

Kurir.rs/Telegram/Preneo: P. P.

Bonus video:

04:05

RUSIJU NE ZANIMAJU TERITORIJE, ZAUZIMAJU PRIRODNA BOGATSTVA UKRAJINE Stručnjaci bez dileme: Rusi su ozbiljno potcenili Ukrajinu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track