UKRAJINCI OBJAVILI JEZIV SNIMAK MISTERIOZNOG OBJEKTA IZNAD RATNE ZONE Vojnici u šoku: Šta je ovo i zašto se ne pomera?!
Foto: Printscreen/Twitter

UKRAJINCI OBJAVILI JEZIV SNIMAK MISTERIOZNOG OBJEKTA IZNAD RATNE ZONE Vojnici u šoku: Šta je ovo i zašto se ne pomera?!

Planeta -

Ukrajinska je vojska navodno u ratnoj zoni snimila NLO u obliku diska, a snimak je objavio Dejl mejl.

- Koji je ovo k***c?! Zašto se ne pomera?, čuju se ljudi iz ukrajinskog 406. bataljona koji su gledali neobično miran NLO koji lebdi nad njihovom ratnom zonom.

Dok su veličina, visina i oblik objekta misterija, visina drona ukazuje na to da bi objekat mogao biti velika letelica udaljena gotovo 50 kilometara.

Jezivi snimak snimio je 406. bataljon ranije ovog meseca uz pomoć jednog od 300 dronova s ‘toplinskim vidom‘ koje koriste ukrajinske oružane snage u odbrani od ruskih napada.

Na osnovu temperaturnih procena drona, objekat je bio topliji od svoje okoline, ali ključni detalji još se ne znaju.

Portparol kompanije DJI koja proizvodi dronove Mavic rekao je da ne može objasniti šta je tačno na snimci. Priznao je da je tokom snimanja došlo do tehničkog kvara jer se na dronu videla poruka o grešci.

Ovo je samo poslednji slučaj NLO-a na ukrajinskom tlu, ali podstiče nagađanja o misteriji u zraku i dodaje težinu iskazima vojnih svedoka koji su videli kako takav objekat onesposobljava nuklearno oružje.

Na snimku se čuje kako vojnici raspravljaju o tome da objekat mirno stoji na mestu.

Na snimku se čuje kako govore na ukrajinskom jeziku, a sadržaj razgovora je potvrdilo i nekoliko prevodilaca koji su pogledali snimak.

Misteriozni objekat u vazduhu, iako još uvek neidentifikovan, jako podseća na ‘Bagdadski fantom‘: cilindrični objekat koji je uočen nad Irakom u maju 2022. s pomoću infracrvene toplinske kamere bespilotne letelice američkih snaga Reaper.

- Šta misliš, zašto ne može ispaliti projektile na nas?, upitao je jedan član 406. bataljona na snimku. Usledile su psovke i pitanja zašto se ne miče i o čemu se uopšte radi.

Neki online skeptici su dali svoje mišljenje o snimku iz ratne zone koja traje 17 sekundi, a neki kažu da se radi o fenomenu fatamorgane.

To se događa kada viši sloj toplog vazduha i niži sloj hladnog vazduha stvaraju atmosferski kanal koji lomi ili zakrivljuje svetlost stvarajući refleksije u vazduhu.

- Ovo bi mogla biti samo optička iluzija - sugeriao je jedan korisnik Resdita.

Dok se fatamorgana može videti i nad kopnom i nad morem, stručnjaci za bezbednost vazdušnog saobraćaja kažu da je retkost videti primer tako statičnog i nepomičnog fenomena kao NLO kojeg je uočen iznad Ukrajine.

- Fatamorgana se često brzo menja. Privid se sastoji od nekoliko obrnutih i uspravnih slika koje su naslagane jedna na drugu.

- Jesu li ovi operateri dronova koji svaki dan upravljaju tim stvarima i čiji životi ovise o tome, toliko glupi da su pomislili da je brod na vodi zapravo NLO?, pita se jedan korisnik Redita.

Viđanja NLO-a bila su česta u haotičnom sukobu u Ukrajini, posebno zbog toga što je radi strateške prednosti bilo dosta dezinformisanja.

Kurir.rs/Jutarnji list

Bonus video:

05:31

NLO SE POMINJU KROZ ČITAVU ISTORIJU, IMA IH NA SUMERSKIM PLOČICAMA! Vujičić: Dejvid Gruš govori o onome što očigledno postoji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track