PUCNJAVA U KALIFORNIJI: Upao u zubarsku ordinaciju i otvorio vatru, jedan muškarac podlegao povredama, a napadača odao NJEGOV AUTO
Foto: AP

HOROR

PUCNJAVA U KALIFORNIJI: Upao u zubarsku ordinaciju i otvorio vatru, jedan muškarac podlegao povredama, a napadača odao NJEGOV AUTO

Planeta -

Jedna osoba je poginula, a dve su povređene kada je napadač otvorio vatru u zubarskoj ordinaciji u El Kahonu u Kaliforniji u četvrtak popodne.

Policija San Dijega privela je osumnjičenog, identifikovanog kao Mohamed Abdulkarim (29), kasno u četvrtak po lokalnom vremenu, rekao je kapetan policije El Cajona Rob Ransvajler.

Policija je odgovorila na poziv hitne pomoći u kancelariji u aveniji Severna Magnolija u 16:15 po lokalnom vremenu i pružila „spasonosnu pomoć“ za tri žrtve.

Preminula žrtva je muškarac. Mrtvozornik će ga javno identifikovati, saopštila je policija.

Ransvajler je rekao na brifingu za novinare u četvrtak uveče da su policajci pronašli žrtvu koja je umrla u kancelariji tokom pucnjave i izveli je napolje, gde je bilo bezbednije sprovesti mere spasavanja.

Oglasila se policija

Policija je odbila da kaže da li veruje da je pucnjava bila ciljana i da li veruje da je osumnjičeni, koji je bio naoružan pištoljem, poznavao žrtve.

Pucnjava se odigrala u stomatološkoj ordinaciji, a svi umešani su bili u ordinaciji, rekao je Ransvajler, dodajući da su i drugi ljudi bili unutra kada se pucnjava dogodila. Nema drugih povređenih u zgradi.

Policija je saopštila da je sistem kamera korišćen u celom gradu identifikovao vozilo osumnjičenog, beli U-Haul pikap . Rekli su da su tada potvrdili da je osumnjičeni iznajmio kamion.

Kamion je kasnije pronađen, a Abdulkarim je priveden u blizini mesta gde se vozilo nalazilo, rekao je Ransvajler.

FBI San Diego i federalni Biro za alkohol, duvan, vatreno oružje i eksplozive pomažu u istrazi.

El Cajon je grad oko 15 milja severoistočno od San Dijega.

(Kurir.rs/nbcnews/ Preneo: T.A./ Foto: Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja