MUŠKARAC SE POŽALIO NA POTEŠKOĆE SA GUTANJEM, A ONDA JE OTIŠAO U BOLNICU: Lekari su mu pronašli zaglavljeno OPASNO STVORENJE
Foto: Shutterstock

šokantno

MUŠKARAC SE POŽALIO NA POTEŠKOĆE SA GUTANJEM, A ONDA JE OTIŠAO U BOLNICU: Lekari su mu pronašli zaglavljeno OPASNO STVORENJE

Planeta -

Čovek koji se mučio da guta hranu otišao je u bolnicu na pregled, a lekari su otkrili da mu je hobotnica zaglavljena u jednjaku.

Napola pojedeno morsko stvorenje mu je začepilo grlo i do šokantnog otkrića su došli nakon što je 55-godišnjak primljen u bolnicu u Singapuru. On je u bolnicu otišao nakon što je pojeo obrok koji je uključivao hobotnicu i ubrzo je postalo jasno u čemu je problem.

Neimenovani pacijent im je rekao da je počeo da povraća odmah nakon što je jeo. Jednjak mu je bio začepljen, kao i mišićna cev koja povezuje usta sa želucem. Lekari su potom izvršili kompjuterizovanu tomografiju pacijenta, otkrivajući hiperdenznu masu u njegovom dušniku.

Pacijentu je urađena ezofagogastroduodenoskopija (OCD), na kojoj je prikazana hobotnica koja je bila zaglavljenim na samo 5 centimetara od gastroezofagealnog spoja. Međutim, prvi pokušaji medicinskog tima da izvuku stvorenje bili su neuspešni.

Hobotnica
foto: Shutterstock

Lekari su zatim kleštama uhvatili glavu hobotnice kako bi je izvukli. Pacijent se brzo oporavio od procedure i otpušten je dva dana kasnije. Lekari kažu da su blokade hrane jedan od najčešćih problema sa kojima se susreću u radu u bolnici.

(Kurir.rs/Mirror/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track