ZGODNA ALISA TUŽI GRAD ZBOG EKSPLICITNE FOTOGRAFIJE: Poslala sliku dečku pre 12 godina, a sada se deli u POLICIJSKIM ČETOVIMA
Foto: Printscreen Instagram

neverica

ZGODNA ALISA TUŽI GRAD ZBOG EKSPLICITNE FOTOGRAFIJE: Poslala sliku dečku pre 12 godina, a sada se deli u POLICIJSKIM ČETOVIMA

Planeta -

Pripadnica njujorške policije Alisa Bajraktarević tužila je policiju jer kolege mesecima dele njene eksplicitne fotografije!

Bajraktarević prema navodima iz tužbe tvrdi da je njena karijera skrenuta sa koloseka nakon što je njena fotografija u toplesu više puta podeljena među kolegama.

Alisa se pridružila policiji 2012. nakon čega je poslala fotografiju u toplesu poručniku Marku Riveri sa kojim je izlazila. Rivera je međutim u nekom trenutku prema navodima iz tužbe podelio fotografiju u grupnom četu sa ostalim policajcima.

Bajraktarević tvrdi da joj je predstavnik sindikata pozvao da ne podnosi žalbu.

- Vi niste ni prva ni poslednja žena kojoj se to dogodilo ili će joj se dogoditi - navodno joj je rekao sindikalni predstavnik.

Fotografija je prema navodima iz tužbe ponovo postala aktuelna u aprilu prošle godine kad je Bajraktarevićeva osumnjičena da je ometala policajce koji su zaustavili njenog tadašnjeg dečka Кelvina Ernandeza (33) u Bronksu zbog sumnje da prodaje drogu.

Policija je pokrenula internu istragu protiv Alise, međutim, kako se pojavila informacija o istrazi, ponovo je isplivala i fotografija koja je potom deljena u grupnim četovima njujorške policije zajedno sa ličnim podacima kao što je adresa njenih roditelja.

policajka
foto: Printscreen Instagram

- Situacija je prilično odbojna! Dvanaest godina su čuvali fotografiju na svom telefonu? Širila se poput šumskog požara - navela je policajka.

Bajraktarević je dodala da je od predstavnika sindikata prvi put čula da njena fotografija kruži policijskim četovima. Fotografiju je prema njegovim rečima jedan penzionisani oficir poslao na grupni čet. Alisa navodi da je posle toga skoro svakodnevno dobijala poruke od kolega koji su to videli.

policajka
foto: Printscreen Instagram

- To je maltretiranje. Nisam prva i definitivno nisam poslednja. Kad će to prestati? Neko može sebi da naudi zbog toga. Čini mi se kao da je sve gurnuto pod tepih - navodi kroz suze Alisa.

Policija za sada nije uspela da otkrije ko je širio fotografiju Bajraktarevićeve u toplesu bez njenog pristanka.

- Ilegalna invazija na privatnost naglašava nepažnju njujorške policije povodom postupanja prema njenim ženama policajcima - rekao je advokat policajke Džon Skola.

policajka
foto: Printscreen Instagram

Bajraktarevićeva od grada odnosno Rivere i drugog nadzornika za koga tvrdi da ju je seksualno uznemiravao 2022. godine traži neodređenu štetu.

Gradsko pravosuđe je saopštilo da će razmotriti tužbu.

Policija Njujorka je odbila da komentariše tužbu, ali je rekla da ne toleriše diskriminaciju ili seksualno uznemiravanje u bilo kom obliku i da je posvećena radnom okruženju koje poštuje raznoliku radnu snagu.

(Kurir.rs/NY Post/Preneo Z.Ko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track