RUSI PROBILI ODBRANU U NOVOMIHAJLOVKI: Marinci podigli zastavu u centru naselja VODI SE KRVAVA BORBA ZA SVAKU KUĆU (VIDEO)
Foto: Printscreen

novi detalji

RUSI PROBILI ODBRANU U NOVOMIHAJLOVKI: Marinci podigli zastavu u centru naselja VODI SE KRVAVA BORBA ZA SVAKU KUĆU (VIDEO)

Planeta -

Ruske snage podigle su u nedelju zastavu u centru Novomihajlovke!

Zastavu su prema navodima ruskog vojnog eksperta Borisa Rožina podigli jurišni odredi 155. brigade marinaca na ruševinama jedne od zgrada.

- Crkva Arhanđela Mihajla koja se nalazi na prvoj liniji odbrane došla je pod kontrolu ruskih oružanih snaga. Područje hrama je pod vatrom iz školskih zgrada i doma kulture na severozapadu tako da još nije sigurno biti tamo. Neprijatelj je ovdje koncentrisao jedinice 79. jurišne brigade i pokušava da se bori za svaku kuću - navodi Rožin na Telegramu.

Novomihajlovka
foto: Telegram printscreen

Vest prenose i drugi ruski vojni blogeri.

- Ruske trupe uspele su da napreduju u centralnom delu Novomihajlovke uspostavivši kontrolu nad delom Ševčenkove i Saborne ulice i crkvom Arhanđela Mihajla. Ukrajinske snage drže položaje u obližnjoj školi i domu kulture - navodi vojni bloger Ribar.

Ukrajina nije potvrdila ulazak ruske vojske u centar sela.

Vojni Telegram kanal DeepState navodi da ruske trupe kontrolišu istočni deo Novomihajlovke i da se približavaju sa juga.

Na snimku podizanja zastave čuju se eksplozije i pucnjava što prema navodima portala Strana znači da se borbe još vode.

Novomihajlovka se inače nalazi istočno od Ugledara koji je važno ukrajinsko uporište i prema oceni mnogih stručnjaka jedna od sledećih meta Rusije.

Ugledar, koji se nalazi na strateški važnom pravcu, Rusija je više puta bezuspešno pokušala da zauzme, pretrpela je nekoliko teških poraza na tom delu fronta, a veruje se da će gradić uskoro postati najveće žarište u Donjeckoj oblasti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track