KOPRCALA SE DO OBALE, A ONDA JE USLEDILA TRAGEDIJA: Morska neman UZNEMIRILA ljude - sve se dogodilo na BRZINU (VIDEO)
Foto: Instagram/nikana.gr

KOPRCALA SE DO OBALE, A ONDA JE USLEDILA TRAGEDIJA: Morska neman UZNEMIRILA ljude - sve se dogodilo na BRZINU (VIDEO)

Planeta -

Ogromna velika bela ajkula šokirala je lokalno stanovništvo nakon što je viđena kako se koprca u vodi pored popularne plaže u Australiji pre nego što je isplivala na obalu.

Uznemirena ajkula primećena je na obali Kingsklif biča, južno od granice Novog Južnog Velsa i Kvinslenda, oko 6 sati jutros prema australijskom vremenu.

Desetine meštana pohrlile su na obalu da posmatraju ajkulu od četiri metra kako se bori u vodi dok je talas polako gurao bliže kopnu.

Neki od meštana rekli su da je zver izgledala bolesno i da je eutanazirana na licu mesta pre nego što je uklonjena sa plaže.

Jedan biolog je hitno poslat na lice mesta.

"Nažalost, ajkula je bila u lošem stanju nakon izlaska na more, a veterinarski tim joj je davao lekove kako bi ona bila smirena pre nego što je eutanazirana", rekao je portparol organizacije Si Vorld.

"Izgleda da je ajkula imala osnovne zdravstvene probleme sa ponašanjem koje je viđeno u plićaku pre izlaska na more, što nije tipično za tu vrstu. Iako na ajkuli nije bilo neuobičajenih tragova, Odeljenje za ribarstvo Novog Južnog Južnog Velsa će obaviti obdukciju kako bi pokušalo da identifikuje uzrok izlaska na plažu."

Iz pomenute organizacije saopšteno je da nedostatak povreda ajkule znači da postoji "nešto zlokobno" što utiče na nju iznutra.

"Možda je bolesna ili je progutala nešto što nije trebalo" rečeno je.

(Kurir.rs/Daily mail/Preneo: A.N.)

Bonus video:

00:31

ŠOK SNIMAK SRPSKOG TURISTE IZ EGIPTA: Na ovoj plaži je ajkula rastrgla ženu, a evo šta i pored zabrane rade kupači!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track