SARU SU MALTRETIRALI NA POSLU, A ŠOK DETALJE JE ZABELEŽILA U DNEVNIK: Jednog dana se odvezla do mosta i...
Foto: Foto: Printscreen

SARU SU MALTRETIRALI NA POSLU, A ŠOK DETALJE JE ZABELEŽILA U DNEVNIK: Jednog dana se odvezla do mosta i...

Planeta -

Sara Pedri preminula je u Klesu, u Italiji, 4. marta 2021. godine nakon što je bila maltretirana i mobingovana na radnom mestu. Žena je radila kao medicinska sestra u bolnici Santa Kjara u Trentu.

Žena je umrla pre tri godine, ali slučaj još uvek nije rešen i u toku je proces protiv šefa Odeljenja ginekologije Saverija Tatea i njegove zamenice Lilijane Mereu.

Kako se navodi, medicinska sestra je izvesno vreme trpela uznemiravanje na poslu zbog čega je bila anksiozna i u veoma lošem psihičkom stanju.

Svaki trag joj se izgubio kada je jednog dana sela u svoj automobil i isključila mobilni telefon. Pre nego što se otarasila telefona, Sara je pretraživala put do mosta Mosticolo, a kasnije je tamo pronađen samo njen automobil.

Šef odeljenja na kom je Sara radila naći će se na sudu sredinom marta kada je zakazano saslušanje vezano za ovaj slučaj.

Inače, Sara je bila mlada medicinska sestra zaposlena na odeljenju u bolnici Kles, međutim, usled pandemije koronavirusa premeštena je u bolnicu u Trentu. Za nekoliko nedelja rada tamo, pretprela je užasan tretman od strane nadređenih što je potvrdila njena sestra Emanuela.

Devojka je postala drugačija, zatvorena u sebe i definitivno je po njenom ponašanju moglo da se oseti da "nešto nije uredu", a delove zlostavljanja je predočila u svoj dnevnik.

Povodom trogodišnjice od Sarine smrti, porodica mlade devojke je najavila humanitarnu akciju zakazanu u subotu, 9. marta koja će se održati u pozorištu u Foliju. U predstavi će učestvovati sestra Emanuela i majka Mirela.

(Kurir.rs/Telegraf/Preneo: A.N.)

Bonus video:

22:31

KAKO PREPOZNATI ZLOSTAVLJANJE NA RADNOM MESTU: Mobing - problem koji traje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track