DRAMA IZNAD CRNOG MORA: Tri francuska ratna aviona pokušala da naruše granicu sa Rusijom
Su-27, Foto: Screenshot

DRAMA IZNAD CRNOG MORA: Tri francuska ratna aviona pokušala da naruše granicu sa Rusijom

Planeta -

Ruski lovac Su-27 se podigao u vazduh pošto su otkrivena tri vazdušna cilja u Crnom moru i sprečio kršenje ruske granice u Crnom moru, potvrdili su u ruskom Ministarstvu odbrane.

Tri francuska ratna aviona pokušala su da naruše rusku granicu u Crnom moru, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Međutim, ruski Su-27 sprečio je francuske avione da naruše granicu u Crnom moru, naveli su u ruskom Ministarstvu odbrane.

"Ruski lovac Su-27 se podigao u vazduh nakon što su otkrivena tri vazdušna cilja – francuska letelica za radarsko otkrivanje i kontrolu velikog dometa E-3F i dva višenamenska lovca 'rafal-s' Vazduhoplovnih snaga Francuske", rekli su u Ministarstvu.

"Avionima Francuskih vazduhoplovnih snaga nije dozvoljeno kršenje ruske granice iznad Crnog mora", poručuju iz Ministarstva.

Kada se ruski lovac približio, strani ratni avioni su skrenuli sa pravca u kom su do tada leteli, prema granici Ruske Federacije, i napustili vazdušni prostor iznad Crnog mora, navodi se u saopštenju Ministarstva.

"Ruski avion se bezbedno vratio na aerodrom sa kog je poleteo. Let ruskog lovca izveden je u strogom skladu sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora iznad neutralnih voda, bez prelaska vazdušnih puteva ili opasnog približavanja avionima strane države", potvrdili su u Ministarstvu.

Kurir.rs/RT/Preneo: P. P.

Bonus video:

03:35

AMERIKANCI DIZAJNIRALI AVION ZA BUDUĆI RAT Stručnjaci bez dileme: Rusija kaska zbog rata, dve godine su u vojnoj operaciji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track