"MOJ MUŽ BI SE PREVRNUO U GROBU KAD BI VIDEO TO" Oglasila se majka žena čiji je DEDA BOGATAŠ ostavio samo po 60 EVRA!
Foto: Champion News

"MOJ MUŽ BI SE PREVRNUO U GROBU KAD BI VIDEO TO" Oglasila se majka žena čiji je DEDA BOGATAŠ ostavio samo po 60 EVRA!

Planeta -

Majka pet ćerki kojima je deda u testamentu ostavio po 60 evra svakoj, iako je imao više od pola miliona, veruje da bi se njen pokojni muž "prevrnuo u grobu" kada bi video da su njegove ćerke razbaštinjene.

Bivši vojnik Frederik Vord stariji ostavio je unukama po 60 evra u koverti od svog bogatstva od više od pola miliona evra jer je bio razočaran što ga nijedna od njih nije posetila u bolnici pre nego što je umro u 91. godini.

Izazvao je porodičnu svađu kada je otkriveno da je većinu bogastva ostavio sinu Teriju i ćerki Suzan, ali je izbacio iz testamenta pet ćerki najstarijeg sina Freda juniora, koji je umro 2015. godine. Sestre su ga tužile, ali su izgubile na sudu.

deda, unuke, 91 godina
foto: Champion News

Sada bliski porodični izvor kaže da udovica Freda juniora, En Vord, "nema nikakve sumnje" da bi on bio besan što je njegov otac ostavio većinu svog bogatstva njegovom preživelom bratu i sestri.

- En je vrlo jasna. Da je njen pokojni muž još uvek bio živ, bio bi potpuno ljut što su njegove ćerke ovako razbaštinjene. Okretao bi se u grobu. Ona nema nikakve sumnje u to. Nije u pitanju novac. Ona veruje da su se njene devojčice borile za ono što bi njihov tata želeo i ono što je njihov deda prvobitno obećao - rekao je izbor blizak porodici.

Nakon što su saznale da su skoro razbaštinjene, Fredovih pet unuka - Kerol Goving, Anđela Sent Marsej, Amanda Higinbotam, Kristin Vord i Dženet Pet - tužile su ga i tvrdile da imaju pravo na trećinu novca svog pokojnog dede.

deda, unuke, 91 godina
foto: Champion News

Sudija Višeg suda Džejms Brajtvel sada je presudio da je testament iz 2018. "potpuno racionalan", dodajući da su unuke imale "veoma ograničen kontakt" sa svojim "razočaranim dedom".

Sudija je odbacio njihovu tužbu.

Sestre su tvrdile da je testament iz 2018. "nevažeći" i da su njihov stric Teri Vord i tetka Suzan Viltšir "neopravdano uticali" na njihovog dedu da promeni svoj testament.

Međutim, sudija je rekao da ga dokazi nisu ubedili da je Teri "prisilio" svog oca ili da ga je Suzan "kontrolisala" tako da dovodi u sumnju njegovu volju.

Frederik je prethodno napravio testament u kojem je svoje bogatstvo podelio na troje svoje dece.

deda, unuke, 91 godina
foto: Champion News

Međutim, Fred junior je umro pre svog oca 2015. godine, nakon čega se porodica posvađala i deda nije puno viđao njegovu decu.

Kada je Teri pročitao testament svog oca nakon njegove smrti, došlo je do velike svađe - koja je snimljena i puštena na sudu - kada se otkrilo da je pet sestara gotovo isključeno.

Stric Teri je svakoj uručio kovertu u kojoj je bilo 60 evra u kešu.

Sudija Brajtvel je rekao da sestre nisu posetile svog dedu u bolnici jer nisu bile obaveštene da je tamo, ali to je bilo zbog toga koliko je često bio u bolnici i "zato što je kontakt između strana u svakom slučaju prestao".

(Kurir.rs/Telegraf/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track