MISTERIOZNI PROJEKTIL PAO NEDALEKO OD MOSKVE: Prvo se mislilo da je dron, prizor šokirao građane (VIDEO)
Foto: Printscreen/Telegram

MISTERIOZNI PROJEKTIL PAO NEDALEKO OD MOSKVE: Prvo se mislilo da je dron, prizor šokirao građane (VIDEO)

Planeta -

Misteriozni projektil pao je u grad nedaleko od Moskve u trenutku kada je deo ruske teritorije bio napadnut dronovima, javio je u sredu ruski Telegram kanal VČK-OGPU.

Taj kanal, koji navodno dobija privilegovane informacije od ruskih snaga bezbednosti, navodi da su stanovnici grada Puščino, koji se nalazi oko 100 kilometara južno od ruske prestonice, „prijavili pad određenog predmeta”.

U objavi je priložena fotografiju i video snimak "objekta", koji izgleda zaglavljen u granama drveta. Telegram kanal navodi da su stanovnici prvo pomislili da je u pitanju dron, ali su ipak procenili da bi to mogao da bude projektil.

Vlasti tri ruske oblasti - Belgorod, Voronjež i Kursk - prethodno su upozorile na napad dronom tokom noći. Snažna eksplozija potresla je u sredu ujutro kompleks termoelektrane u gradu Šagonar na jugu Sibira.

Rusija je na udaru bespilotnih letelica otkako je predsednik Vladimir Putin započeo rat u Ukrajini, pri čemu su neki dronovi stigli čak do Moskve. Mnogi napadi bili su usmereni na razna skladišta i skladišta municije. Ukrajina retko preuzima odgovornost za napade na rusko tlo, ali Kremlj optužuje Kijev da pokušava da izvede terorističke napade pomoću dronova.

Ukrajinska kampanja napada dronovima

Aleksandar Gusev, guverner ruske oblasti Voronjež, rekao je da su sistemi protivvazdušne odbrane oborili tri drona. Baza, Telegram kanal na ruskom jeziku, rekao je da se jedan od oborenih dronova približava vojnom aerodromu, a da su ostali gađali skladište nafte.

Ukrajina je poslednjih nedelja pojačala napade na ruska naftna čvorišta i rafinerije, primoravši Moskvu da odobri privremenu zabranu izvoza benzina prošlog meseca.

Dronovi su napali skladište goriva i maziva i rudarsko-prerađivačku fabriku u Železnogorskom okrugu Kurska, rekao je šef tog regiona Roman Starovojt.

Kurir.rs/Jutarnji list/Preneo: P. P.

Bonus video:

03:13

DRONOVI KOJI SU NAPALI MOSKVU NISU DOŠLI IZ UKRAJINE?! General u penziji: Nisu prešli 800km, nego je neko upravljao IZ BLIZINE?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track