FSB SPREČILA TERORISTIČKI NAPAD KOJI SU PLANIRALE UKRAJINSKE SLUŽBE: Pogledajte BRZU AKCIJU ruskih snaga (FOTO/VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

haos u kareliji

FSB SPREČILA TERORISTIČKI NAPAD KOJI SU PLANIRALE UKRAJINSKE SLUŽBE: Pogledajte BRZU AKCIJU ruskih snaga (FOTO/VIDEO)

Planeta -

U Kareliji je sprečen teroristički napad ukrajinskih specijalnih službi u kojem je učestvovao državljanin Belorusije, saopštio je Centar za odnose sa javnošću Federalne službe bezbednosti.

"FSB Rusije na teritoriji Republike Karelije sprečio je pripremu terorističkog akta koji su planirale ukrajinske specijalne službe uz učešće regrutovanog državljanina Republike Belorusije rođenog 1974. godine, koji je bio pripadnik nacionalističke formacije. Puk Kastus Kalinovski zabranjen u Belorusiji i nalazio se na međudržavnoj poternici", navodi se u saopštenju za javnost.

Kako je saopštio FSB, agent ukrajinskih specijalnih službi prikupljao je i prenosio podatke o objektima transportne infrastrukture i izvršnoj vlasti u regionu.

FSOB
foto: Printscreen/Twitter

Pojašnjeno je da je zločinac, postupajući po uputstvima svojih nalogodavca, izvadio oružje i improvizovanu eksplozivnu napravu iz skrovišta koja mu je prethodno bila opremljena kako bi digao u vazduh jednu od upravnih zgrada grada Olonca. Prilikom hapšenja, napadač je otvorio vatru na službenike obezbeđenja i bio neutralisan. Snage bezbednosti i civili nisu povređeni.

FSOB
foto: Printscreen/Twitter

Zaplenjena je veća količina oružja.

Pokrenut je krivični postupak povodom priprema za teroristički napad.

(Kurir.rs/RIA/Preneo: A.N.)

Bonus video:

00:23

RUSI UHAPSILI UKRAJINSKU ŠPIJUNKU: Pogledajte akciju FSB u gradu Uglih

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track