TELO LEPE VALENTINE BACIO U SMEĆE PA KRENUO ZA CRNU GORU: Muškarac koji je ubio devojku u Kolumbiji otkrio detalje JEZIVOG ZLOČINA
Foto: Printscreen/Instagram

suđenje

TELO LEPE VALENTINE BACIO U SMEĆE PA KRENUO ZA CRNU GORU: Muškarac koji je ubio devojku u Kolumbiji otkrio detalje JEZIVOG ZLOČINA

Planeta -

Muškarca iz Teksasa, koji je optužen da je ubio devojku u Bogoti, tvrdio je na sudu da je bio pod dejstvom droge i da se ne seća da ju je zadavio.

Džon Poulos (36) opisao je na sudu u kolumbijskoj prestonici trenutak kad se probudio i pronašao svoju devojku Valentinu Trespalasios (23) mrtvu u krevetu pored sebe sa zategnutim rajsferšlusom oko vrata koji su koristili kao seksualnu igračku.

- Pokušao sam da probudim Valentinu, međutim, nije reagovala. Odmah sam znao da nešto nije u redu. Bila je veoma bleda - rekao je Poulos preko španskog prevodioca.

Poulos, razvedeni otac troje dece koji radi kao investitor u kompaniji za hartije od vrednosti, rekao je da se mesecima dopisivao sa Valentinom, a da je došao u Kolumbiju u januaru 2023. godine da upozna njenu porodicu. Takođe je rekao da je planirao da je oženi.

Poulos je rekao da su kobne večeri konzumirali narkotike i alkohol i da je to izazvalo lošu reakciju i narušilo njegovo rasuđivanje i pamćenje u noći 22. januara 2023.

- Nikada se nisam drogirao pre nego što sam upoznao Valentinu. Ne znam i dalje da li sam to uradio - rekao je Poulos.

Optuženi je priznao da se uspaničio i doneo "užasnu odluku" da baci telo svoje devojke i pobegne.

- Pomislio sam da ću biti ubijen ako odem u zatvor. Nisam mislio da će moja prava biti poštovana na sudu. Odlučio sam da pokušam da pobegnem i stavio sam njeno telo u plavi kofer koji sam doneo. Onda sam bacio Valentinu u smeće. Žalim zbog toga - rekao je Poulos.

Beskućnik koji je preturao po kontejneru u blizini glavnog aerodroma u Bogoti kasnije je došao do jezivog otkrića i obavestio policiju. Obdukcijom je utvrđeno da je devojka umrla od davljenja.

Poulos je pobegao u Panamu gde je uhapšen četiri dana kasnije dok je pokušavao da se ukrca na let za Tursku. Njegov navodni plan je bio da otputuje u Crnu Goru koja nema ugovor o ekstradiciji ni sa SAD ni sa Кolumbijom.

Amerikanac je međutim izručen Кolumbiji kako bi se suočio sa optužbama za ubistvo svoje devojke. Ako bude osuđen po optužbi za femicid, koja se odnosi na ubistvo žene od strane intimnog partnera, Poulos bi mogao dobiti do 50 godina zatvora u Кolumbiji.

(Kurir.rs/NY Post/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

00:57

TEŠKO UBISTVO U PANČEVU SNIMILE NADZORNE KAMERE: Ubice telo sakrile u obližnji žbun! Polomili mu lobanju, OVO SU REKLI SVEDOCI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track