"HALO, VRATITE MI NOGE": Bizaran poziv pacijenta celu bolnicu ostavio u ŠOKU! Nažalost, poziv nije bio ŠALA
Foto: Shutterstock

jezivo

"HALO, VRATITE MI NOGE": Bizaran poziv pacijenta celu bolnicu ostavio u ŠOKU! Nažalost, poziv nije bio ŠALA

Planeta -

Zaposleni u kol centru Hitne pomoći, našli su se u šoku kada su primili poziv od muškarca koji je tvrdio da su mu ukrali nogu, tražeći da mu se isti vrati.

Kako je kasnije utvrdilo, radi se o muškarcu koji je nedugo pre toga prošao kroz proces amputiranja.

Incident se dogodio na Odeljenju opšte hirurgije Županijske hitne bolnice u Botošanu, Rumunija. Muškarac star 60 godina je hospitalizovan i amputirana mu je noga zbog zdravstvenih problema.

Kada je shvatio da nema nogu doživeo šok

Posle intervencije, u sobi gde je bio na praćenju i oporavljanju, muškarac je medicinskom osoblju rekao da i dalje oseća bol u nozi, iako mu ud više nije pričvršćen za telo. U jednom trenutku je shvatio da više nema nogu i doživeo je šok.

Pošto nije imao telefon kod sebe, pacijent je u panici uzeo telefon od druge osobe u sobi i pozvao hitnu pomoć 112. Prvo su dispečeri Hitne pomoći pomislili da je u pitanju šala. Primetili su, međutim, da je mesto poziva upravo u Županijskoj hitnoj bolnici.

Pacijent tražio da mu se vrati ud

"Pacijent je tražio da mu se vrati ud. Amputirani ud. Tvrdio je da mu je oduzet“, javio je dispečer.

Jedan od zaposlenih u bolnici je na sreću bio dovoljno priseban i na vreme primetio da je pacijent pozvao 112. Podigao je slušalicu i objasnio dispečerima da nije u pitanju šala ili psihički bolesnik. Specijalisti kažu da takve situacije nisu tako retke i poznate su kao fantomski bol, ili sindrom fantomskih udova. Oni se odnose na senzacije koje osoba pogrešno percipira na nivou regiona tela koji u stvarnosti ne postoji. To se dešava nakon amputacije ili u slučaju urođenog defekta ekstremiteta.

(Kurir.rs/ Blic.rs/ Preneo: T.A./ Foto: Ilustracija)

Bonus video:

01:29

DIREKTORKA HITNE POMOĆI U KRAGUJEVCU O NAPADU: Pacijent se osvestio, utrčao u kuću i izašao sa MAČETOM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track