"BRAKOVI PROPADALI ZBOG KAMERA ZA KONTROLU BRZINE": Razotkrivale ih FOTOGRAFIJE, italijansko ministarstvo zbog toga donelo ODLUKU
Foto: Shutterstock

"BRAKOVI PROPADALI ZBOG KAMERA ZA KONTROLU BRZINE": Razotkrivale ih FOTOGRAFIJE, italijansko ministarstvo zbog toga donelo ODLUKU

Planeta -

Italijansko ministarstvo saobraćaja objavilo je da se vozačima uhvaćenim u prekoračenju brzine više na adresu neće slati fotografije s kamera već samo obaveštenje.

Fotografije s kamera za kontrolu brzine koristiće se samo ako vozač uloži zvanični prigovor na kaznu. Italijanski list "Corriere della Sera" izjavio je da su ovaj dekret odobrile italijanske službe za zaštitu podataka.

Isti list piše da je bilo više slučajeva propadanja veza, brakova ili poslovnih dogovora nakon što su fotografije snimljene kamerama otkrile da je u njihovom autu bio neko za koga se nije očekivalo da putuje s njima, prenosi Index.

Mateo Salvini, zamenik premijerke i ministar saobraćaja, više je puta kritikovao korišćenje kamera za kontrolu brzine u svrhu pisanja kazni, tvrdeći da ih opštine koriste za stvaranje prihoda.

“Moramo spasiti živote prevencijom i kontrolama, ali takođe spasiti novčanike građana tako što ćemo ih osloboditi anarhije kamera za brzinu”, rekao je ministar prometa Mateo Salvini, a prenosi "Corriere della Sera".

Kurir.rs/bosnainfo.ba/Indeks

Preneo: M. N.

Bonus video:

00:57

TEŠKO UBISTVO U PANČEVU SNIMILE NADZORNE KAMERE: Ubice telo sakrile u obližnji žbun! Polomili mu lobanju, OVO SU REKLI SVEDOCI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track