ZAHAROVA: Šef britanske diplomatije poziva na podršku Ukrajini sa kukastim krstom u pozadini (FOTO)
Foto: Printscreen Telegram

ZAHAROVA: Šef britanske diplomatije poziva na podršku Ukrajini sa kukastim krstom u pozadini (FOTO)

Planeta -

Na fotografiji je Grant Šaps, kako pozira ispred zarobljenih ruskih oklopnih vozila, ukrašenih ukrajinskim parolama i nacističkim kukastim krstom, u centru Kijeva

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova podelila je zanimljivu fotografiju Simjona Bojkova, državljanina Australije i Rusije, inače, potomka Zabajkalskih Kozaka, koji se predstavlja kao "ataman australijskih kozaka".

Naime, na fotografiji je britanski ministar odbrane Grant Šaps kako pozira ispred zarobljenih ruskih oklopnih vozila, ukrašenih ukrajinskim parolama i nacističkim kukastim krstom, u centru Kijeva.

"Britanski ministar odbrane otputovao je u Kijev i, u pozadini zarobljene ruske opreme, pozvao na nastavak podrške Ukrajini. Ali među natpisima iza njegovih leđa neočekivano su se pojavili karakteristični znaci 'Banderine samosvesti'", dodala je Zaharova na Telegramu.

Tokom svoje posete Kijevu, ministar odbrane Velike Britanije izjavio je da će Ujedinjeno Kraljevstvo isporučiti Ukrajini dodatnih 10.000 dronova.

"Moramo se pobrinuti da Ukrajina dobije ovaj rat. Velika Britanija je učinila više nego ikada, isporučivši svoj najveći paket vojne podrške do sada. Sada svaka nacija mora učiniti isto i da obezbedi pobedu slobode nad tiranijom", kazao je Šaps.

Kurir.rs/RT/Preneo: P. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track