BELGORODSKA OBLAST ZASUTA GRANATAMA! Ukrajinske snage nemilosrdne: Oštećene zgrade, automobili...
Foto: AP/Vadim Belikov

BELGORODSKA OBLAST ZASUTA GRANATAMA! Ukrajinske snage nemilosrdne: Oštećene zgrade, automobili...

Planeta -

Oružane snage Ukrajine (AFU) su u jednom danu ispalile više od 90 granata iznad teritorije Belgorodske oblasti. Ovo je na svom Telegram kanalu objavio guverner regiona Vjačeslav Gladkov.

"U Belgorodskoj oblasti ispaljeno je osam minobacačkih granata na selo Ščetinovka. Iznad sela Razumnoje, sistem PVO je oborio bespilotnu letelicu. Ni u jednom od naselja nije bilo žrtava niti razaranja", napisao je.

Selo Novopetrovka iz Valujskog gradskog okruga, napadnuto je uz pomoć drona kamikaze, bez posledica, precizirao je guverner. Iznad sela Gostiščevo i Ozerovo, gradskog okruga Jakovlevski, sistem PVO je oborio dva drona tipa aviona.

Tri minobacačke granate ispaljene su na selo Kozinka, a deset minobacačkih granata je ispaljeno na periferiju sela Zarečje-Vtoroje. U selu Bezimeno, bespilotna letelica bacila je eksplozivnu napravu na privatni stambeni objekat, prozori na kući su polomljeni i oštećen je gasovod. Pod minobacačkom vatrom našlo selo Poroz – izvršena su četiri napada. U selu Dronovka četiri bespilotne letelice kamikaze napale su infrastrukturni komunikacioni objekat, a u oblasti grada Grejvorona sistem PVO je oborio dron.

U Krasnojaruškom okrugu, pod vatrom se našla periferija sela Staroselje, gde je zabeleženo deset napada. U oblasti sela Krasnaja Jaruga sistem PVO je oborio bespilotnu letelicu.

Seosko imanje Muhin je granatirano, a otkrivena su 72 metka. Usled granatiranja je nastala razna šteta na dva privatna stambena objekta, a oštećen je i automobil.

"Nema žrtava", dodao je čelnik regiona.

(Kurir.rs/Tass/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track