POLICIJA IZBACILA BIVŠEG EVROPSKOG PREMIJERA IZ AVIONA: Neviđena sramota, došao pijan na let, a onda počeo da napada stjuardese
Foto: Kevin Hackert / imago stock&people / Profimedia, Maxym Marusenko / Zuma Press / Profimedia

šok

POLICIJA IZBACILA BIVŠEG EVROPSKOG PREMIJERA IZ AVIONA: Neviđena sramota, došao pijan na let, a onda počeo da napada stjuardese

Planeta -

Finska policija izbacila je u subotu bivšeg estonskog premijera Tavija Rivasa iz aviona na aerodromu u Helsinkiju jer je navodno bio pijan.

Letonski portal Delfi navodi da je Rivas bio deo poslovne delegacije koja je pratila aktuelnog ministra spoljnih poslova Margusa Caknu tokom posete Japanu. Ministarstvo spoljnih poslova Estonije potvrdilo je da je bivši premijer Rivas udaljen sa leta za Japan.

Direktorka biroa za odnose s javnošću estonskog ministarstva spoljnih poslova Lisa Tuts rekla je da je upoznata sa incidentom, ali nije mogla da razjasni zašto je Rivas izbačen iz aviona.

Tavi Rivas
foto: Maxym Marusenko / Zuma Press / Profimedia

- Članovi privredne delegacije slobodni su u postupanju i odlučivanju dok ministarstvo nije odgovorno za članove privredne delegacije i njihovo kretanje - naglasila je Tuts.

Estonski list Postimeestvrdi, pozivajući se na očevice, da se Rivas svađao sa stjuardesama i da je nakon nekog vremena došla policija koja ga je izvela iz letelice.

Očevidac navodi da je bivši premijer bio vidno pijan pre ulaska u avion.

Sam Rivas je navode da je bio pijan nazvao klevetom. Rivas tvrdi da se posvađao sa stjuardesama oko korišćenja laptopa i navodi da je podneo zvaničnu žalbu Fineru tražeći nadoknadu štete.

Nekadašnji ruski premijer Mihail Кasjanov, podsetimo, proglašen je nedavno od strane ruskih vlasti za stranog agenta!

(Kurir.rs/RIA/Preneo Z.Ko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track