POZNATA RUSKA RAFINERIJA U PLAMENU: Još jedan razoran napad Ukrajine, sve se dogodilo KASNO NOĆU (FOTO/ VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

rat se nastavlja

POZNATA RUSKA RAFINERIJA U PLAMENU: Još jedan razoran napad Ukrajine, sve se dogodilo KASNO NOĆU (FOTO/ VIDEO)

Planeta -

Ukrajinski dron bacio je četiri eksplozivne naprave u rusku oblast Belgorod, prekinuvši struju u nekoliko stambenih naselja, rekao je regionalni guverner Vjačeslav Gladkov na svom Telegram kanalu.

„Ukrajinske oružane snage napale su oblast Belgoroda pomoću bespilotne letelice koja je bacila četiri eksplozivne naprave. Nema prijavljenih žrtava, ali su oštećeni električni vodovi“, rekao je Gladkov, prenosi ruska državna novinska agencija Tass.

Ostaci drona pali su na postrojenje za gorivo

"Bez napajanja električnom energijom ostalo je sedam stambenih naselja, a to su Jasnije Zori, Čeremosnoje, Ustinka, Lozovoje, Rovensk, Petrovka i Solovjovka“, nastavio je on. Napomenuo je da su hitne službe počele da rade na otklanjanju posledica čim su dobile saglasnost ruskog Ministarstva odbrane.

Ukrajina je takođe izvela napad dronom na pogon za gorivo i energiju u ruskoj oblasti Oril, rekao je guverner regiona u centralnoj Rusiji. On je potvrdio da su se ostaci drona srušili na kompleks.

"Nije bilo žrtava“, napisao je guverner Kličko na Telegramu. Ruska državna novinska agencija RIA Novosti citirala je hitne službe da je jedan tenk zapaljen kao rezultat napada.

Pogođena rafinerija Lukoil

Dronovima je napadnuta i Lukoilova rafinerija u gradu Kstovo u oblasti Nižnji Novgorod. To je jedna od pet najvećih rafinerija u Rusiji. Snabdeva centralne i severozapadne delove Rusije visokokvalitetnim gorivom.

Ura.ru piše da je dron direktno udario u pogon za preradu nafte, nakon čega je izbio požar. U napadu nije bilo žrtava.

(Kurir.rs/ Index.hr/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track