MEDVEDEV NIKAD OŠTRIJI: Makrona nazvao patološkom kukavicom, a onda mu poručio: "JADNA FRANCUSKA" (FOTO)
Foto: EPA / Yulia Zyryanova / Sputnik

MEDVEDEV NIKAD OŠTRIJI: Makrona nazvao patološkom kukavicom, a onda mu poručio: "JADNA FRANCUSKA" (FOTO)

Planeta -

"Francuski predsednik Emanuel Makron odložio je posetu Ukrajini jer je patološka kukavica", izjavio je bivši ruski predsednik Dmitrij Medvedev.

Jelisejska palata saopštila je u ponedeljak da će se Makronova dugo očekivana poseta Ukrajini održati negde „u narednim nedeljama“.

Ovo saopštenje označava treće odlaganje posete francuskog lidera Ukrajini. Makron je prvobitno planirao da poseti Kijev kako bi potpisao bilateralni bezbednosni sporazum prošlog meseca, ali je dokument na kraju potpisan tokom posete ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog u Pariz.

„Makron se sprema da poseti Kijev? Ali on je patološka kukavica!“ Medvedev je ovo objavio na francuskom jeziku na mreži Iks (bivši Tviter), preporučivši da Makronova kancelarija spakuje „nekoliko pari donjeg veša“ i pripremi se za „snažan smrad“.

Medvedev je tvrdio da je poruku prvobitno napisao ujutru, ali dok je odlučio da je objavi – francuski predsednik se već „uneredio“ i povukao se iz planirane posete. “Jadna Francuska!” dodao je on.

(Kurir.rs/ RT International/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track