NA POČETKU JE BIO PUN LJUBAVI, A ONDA... Momak danima maltretirao devojku, a ono što je uradio njenoj čivavi odvelo ga u ZATVOR
Foto: Profimedia

šok

NA POČETKU JE BIO PUN LJUBAVI, A ONDA... Momak danima maltretirao devojku, a ono što je uradio njenoj čivavi odvelo ga u ZATVOR

Planeta -

Ljubomorni nasilnik šutnuo je čivavu svoje devojke i tako je usmrtio, nakon što je optužio devojku da je svog voljenog ljubimca stavila na prvo mesto.

Ejdan Svift je postao „besan“ i „iziritiran“ pre nego što je udario dvogodišnjeg psa po imenu Kiki, tako žestoko da je „umrla na licu mesta“.

Sadistički nasilnik je takođe udario svoju devojku komadom drveta u drugom sukobu i pretio da će je ubiti tokom zastrašujućeg, osvetoljubivog ponašanja.

Svift (42) iz Holmpton Rouda, Holim, Holdernes, priznao je da se ponašao nasilnički između januara 2020. i septembra prošle godine.

On je takođe priznao da je 13. maja prošle godine napao ženu, naneo stvarne telesne povrede i pretio da će je ubiti, kao i da je 7. aprila naneo nepotrebnu patnju psu.

Sudija ga je osudio na dve i po godine zatvora i izrečena mu je zabrana prilaska na pet godina.

Njegovo ponašanje se vremenom pogoršavalo

Matjuev Mur-Tailor, tužilac, rekao je da je žena bila u vezi sa Sviftom i da su se zajedno preselili u jedno selo u Holdernesu.

Počela je da primećuje da se Svift vrlo lako naljuti i da često udara i lupa vratima.

„On je takođe bio ratoboran, usvajao je agresivan ton prema njoj i upadao u njen lični prostor tokom svađa“, rekao je Mur-Tejlor.

Svift je počeo da radi van kuće i vraćao se za vikend. Većinu svog vremena provodio je pijući sa prijateljima, a njegovo ponašanje kod kuće se pogoršavalo.

Mur-Tejlor je rekao: „Kada se vratio kući, često bi se ponašao agresivno i pokušavao da izazove svađu sa njom pre nego što se sledećeg dana izvini."

'Često bi joj oduzimao telefon kako bi je sprečio da kontaktira policiju.'

Pokušavala je da raskine sa njim, ali on joj je neprestano slao poruke dok se nije vratila.

Preselili su se u veću kuću i njegovo ponašanje se jedno vreme popravilo, ali je to kratko trajalo i ubrzo je ponovo postao agresivan.

Poludeo je kada je saznao gde je žena otišla

Jedne večeri, prijatelj je čuvao čivavu te žene i poslao poruku da je pas bolestan.

Žena je izašla iz kuće da pokupi psa, ali je poslala poruku Sviftu, koji je spavao, da mu kaže kuda ide.

Pokupila je Kikija, ali na putu kući primila je telefonski poziv od Svifta. „Bio je ljut, psovao je na telefon i ispitivao je o tome gde se nalazi“, rekao je Mur-Tejlor.

„Kada je stigla kući, u hodniku ju je dočekao optuženi, koji je bio besan i optužio je da je Kiki dala prednost njihovoj porodici. Naprezao se i činilo se da se ponavlja iznova i iznova.'

Dok je optuženi brbljao, Kiki mu je prišala nogama u kuhinji. Zatim je vrištao da sa psom ništa nije u redu, pre nego što je Kikija udario ekstremnom snagom.

Žena je bila izbezumljena. Dobila je više poruka od Svifta u kojima je pokušavao da se pretvara da je Kiki delimično kriva za ono što se desilo.

Drugom prilikom, Svift je zamahnuo komadom drveta prema svojoj devojci, udarivši je po leđima i dva puta po potiljku, izazvavši veliku kvrgu. Napao ju je i pretio da će je ubiti.

Posle incidenta otišla u pravo u policiju

Odlučila je da prekine vezu i kaže policiji šta se dogodilo.

Sviftov je uhapšen 9. septembra i na sva pitanja u policijskom razgovoru odgovarao je „bez komentara“. Imao je jednu prethodnu nepovezanu osudu iz 2012. godine.

Dejvid Godfri je, olakšavajući, rekao da je Svift potpuno i iskreno priznao šta je uradio i da se izjasnio krivim u ranoj fazi tokom saslušanja pred Hal Magistratskim sudom. Ovo je bilo neobično u slučajevima kao što je ovaj, rekao je gospodin Godfri.

Svift je izrazio žaljenje i sramotu zbog svojih postupaka i, pre nego što je određen u pritvor, tražio je psihijatrijsku pomoć zbog svojih problema. Imao je podršku porodice i dobar radni staž.

Određena mu je kazna od dve i po godine zatvora

Sudija Mark Buri rekao je da je žena ostala "prestrašena" onim što je Svift uradila.

„Napali ste je u njenoj kući komadom drveta i pretili da ćete je ubiti“, rekao je sudija Beri.

„Ne koristim tu reč često, ali ovo je užasno ponašanje.Kiki je bio samo mali pas, ali mora da ste ga jako udarili da biste ga ubili. Jednostavno ne mogu da se nateram da izrazim svoje mišljenje o tome",rekao je sudija.

„Cenićete što i ja imam pse. Način na koji ste se ophodili prema njenom ljubimcu nije mi ostavio drugu alternativu osim da izreknem zatvorsku kaznu. Ovi prekršaji su jednostavno preozbiljni da bi se zanemarili."

Svift je osuđen na dve i po godine zatvora i izrečena mu je petogodišnja zabrana prilaska. Kazna je uključivala godinu dana uzastopno za napad na Kikija.

Sviftu je zabranjeno da poseduje i/ili drži pse pet godina. On neće moći da podnese zahtev za ukidanje zabrane najmanje tri godine.

(Kurir.rs/ DailyMail/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track